Mea compa je porodična firma osnovana 2009. godine u Novom Pazaru i bavi se proizvodnjom i prodajom tradicionalnih lokalnih specialiteta na veliko i malo. Njena specijalnost su domaće pite, mantije, baklave, kolači, torte i peciva. Meacompa se nalazi u Novom Pazaru u ulici Vuka Karadzica br.28 preko puta Državnog Univerziteta u Novom Pazaru. Na mapi možete videti tačnu lokaciju naše firme i najkraći put do nje.
Poseduje rešenje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uprave za veterinu da ispunjava veterinarsko sanitarne uslove za hlađenje i skladištenje proizvoda životinjskog porekla u pogonu za proizvodnju pekarskih proizvoda sa kontrolnim veterinarskim brojem 20561. Mea compa je od 2011 uvela i HCCP sistem.
Slatki program Mea compa možete kupiti u PVC komercijalnim pakovanjima od 350 do 500g, slani zamrznuti program u pakovanjima od 710 do 920g i zamrznuta peciva u pakovanjima od 500g.
Sveži proizvodi Mea compa će uveličati Vaše skupove i porodična veselja.
Posedujeu profesionalnu atestiranu hladnjaču sa dubokim zamrzavanjem kojom dostavljamo proizvode do Vaših prodajnih objekata.
ELIDA MELIĆ PR, MEA COMPA, Novi Pazar – ROBNI BREND Mea Compa u grupi Kolači i ostali slatki proizvodi, dobili su nagradu Etno brend.
Prijatelj Akcije i nagrade Etnobrend godine je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Generalni sponzor ovogodišnje dodele nagrada je Carska rakija Voćarske zadruge Čarobni plodovi.
Ekomski portal Privredni.rs u saradnji sa Zadružnim savezom Srbije dodelio je nagrade ETNOBREND GODINE najboiljim domaćim firmama, zadrugama i poljoprivrednim gazdinstvima. Ova prestižna nagrada dodeljena je po četvrti put u cilju afirmacije i promocije kvalitetnih domaći proizvoda i usluga koji čine deo naše tradicije i koji po kvalitetu ne zaostaju za konkurencijom iz sveta. Nagradu Etnobrend godine dobilo je 15 firmi, zadruga i gazdistava, a Zadružnom savezu Srbije istovremeno je održana i izložba sa degustacijom nagrađenih proizvoda, koja je privukla veliku pažnju posetilaca.
Elida je sa nama podelila recept za urmašice.
Urmašice
Ubutati 1kg maslaca i 1kg šećera. U smesu dodati 18 jaja jedno po jedno.
Nakon ubutavanja dodati 2.5 kg brašna i 200g iseckanih oraha. U pleh ređati hurmašice. Ispečene hurmašice vruće zaliti vrućim šerbetom.