DDOR osiguranje na 18. Šumadijskom sajmu poljoprivrede

Kao dokazani partner poljoprivrednih proizvođača, DDOR osiguranje, učestvuje i na ovogodišnjem 18. Šumadijskom sajmu poljoprivrede. Nastavljajući da predstavlja svoju platformu DDOR TERRA pomoću koje poljoprivrednici – osiguranici DDOR-a mogu da prijave štetu sa svoje njive ili voćnjaka, predstavnici kompanije će svim posetiocima pružiti neophodne informacije o tome kako da na najbolji način zaštite svoju proizvodnju.

Sa kompanijom DDOR sarađujemo jako dugo i puno nam znači jer znamo da imamo zaštitu u slučaju loših vremenskih uslova koji su sve češći. Ono što nam je najbitnije je da su stručni i da brzo izlaze na teren da procene štetu, a potom ih i isplate na vreme. Mi svakako kalkulišemo osiguranje u naše troškove, jer je bilo godina kada nam je to spaslo proizvodnju.“ rekao je Milan Perić, voćar iz Masloševa.

„Mi se porodično bavimo poljoprivredom i to nam je jedini izvor prihoda. Ja imam 2 sina, 2 snaje, 5 unučadi i suprugu. Svi mi živimo u zajednici i zajednički radimo i obrađujemo našu zemlju i voćnjake. Imamo oko 30 ha voća –  višnje, nektarine, breskve, šljive, kajsije, jabuke. Pored voća, radimo i nekih 15–tak ha žitarica.  Imamo i registrovanu hladnjaču za otkup voća  „Maksimović voće“, kao i sušaru, a voće  plasiramo najviše na Nemačko tržište.

Živimo u selu Čumić gde često bude grada i drugih elementarnih nepogoda i dešavalo  se da, godinama nema grada, ali i da nam grad u jednom danu uništi sve useve.  Prošle godine se desilo da je dan-dva pred berbu šljive Stenlej, početkom avgusta, pao grad koji je šljivama naneo totalnu štetu. Mi smo uvek osiguravali naše voćnjake i useve jer je to vid sigurnosti. Ministarstvo poljoprivrede za region Šumadije daje regres od 70% za osiguranje, Grad Kragujevac daje povraćaj za osiguranje 30% od visine premije. Nas osiguranje ne košta ništa  osim poreza i zašto se onda ne bismo osigurali i zaštitila svoju proizvodnju,“ rekao je Zoran Maksimović jedan od najvećih voćar u Šumadiji i zadovoljan klijent DDOR-a.

DDOR osiguranje je na teritoriji čitave Srbije u prethodnih 10 godina isplatilo više od 5 milijardi dinara na ime štete u poljoprivredi i time pomoglo nebrojenim pojedincima, gazdinstvima i kompanijama da sačuvaju svoju proizvodnju naročito u svetlu sve češćih negativnih uticaja klimatskih promena.

Da podsetimo, DDOR osiguranje je u saradnji sa BioSens institutom razvilo posebnu mobilnu aplikaciju DDOR TERRA. Ova platforma poljoprivrednim proizvođačima omogućava prijavu štete odmah po nastanku neželjenog događaja i to sa njihove njive ili iz voćnjaka. Pomoću ove aplikacije, postupak procene šteta je brži, jednostavniji i efikasniji, a proizvođači  brže mogu da nastave da rade i ona je besplatna za sve osiguranike DDOR-a, sa polisama koje pokrivaju njihove useve i plodove i dostupna je za preuzimanje na Google Play prodavnici. Ova inicijativa potvrđuje društvenu odgovornost DDOR-a kao lidera u osiguranju svih članova agro-lanca.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

20.05.2024.

DDOR osiguranje i Agencija za bezbednost saobraćaja udruženi za bezbednost vlasnika traktora

18.04.2024.

Uskoro Šumadijski sajam hortikulture

13.03.2024.

„Najdomaćin“ će biti jedan od izlagača na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Šapcu

06.03.2024.

Nikola Mihailović: Zadrugarstvo ključ uspeha

23.02.2024.

Uskoro Međunarodni sajam poljoprivrede “Bogatić 2024”

08.11.2023.

14. „Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca