Dani ludaje u Kikindi

Ilustracija: Bundeva, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Bundeva, foto: Svetlana Kovačević

Od  od 15. do 18. septembra ove godine, u Kikindi, biće održana najveća gastronomsko-turistička manifestacija  – 37. „Dani ludaje“.

U subotu pored uobičajenog „Banatskog fruštuka“, „Gostinske sobe“, „Evropskog kutka“, „Izbora za najtežu i najveću ludaju (bundevu)“, na gradskom trgu sve posetioce očekuje i 15. „Mini sajam preduzetništva“ koji organizuje Opšte udruženje preduzetnika Kikinda, u saradnji sa gradskom upravom Kikinda, uz podršku Privredne komore Srbije i Privredne komore Vojvodine.

Tokom četiri dana sve posetioce očekuje niz gastronomskih, kulturnih i sportskih događaja.

Ti septembarski dani biće lep povod za slavlje, druženje, ali i prikazivanje našeg gostoprimstva, kako bi Kikinda, kao grad dobrih ljudi, svim posetiocima pokazala tu lepotu naše multikulturalnosti uz mnoštvo sadržaja, tradicionalnim programima, sportskim i kulturnim dešavanjima, merenja najduže i najteže bundeve, od Banatskog fruštuka, Evropskog kutka, tako da sam siguran da će svi posetioci uživati u svemu onome što ćemo realizovati tokom manifestacije. Sve ovo će biti razlog više da imamo veliki broj gostiju, da zajednički provedemo lepe trenutke, razmenimo isustva i nasmejani uživamo u odličnom programu koji smo pripremili za 37. „Dane ludaje“. Uz koncerte ćemo se opustiti, ali su i svi oni prateći programi tokom manifestacije prava lepota Kikinde i festivala ludaje. Pored gastronomskih izazova, lepote našeg grada, brojnih programa za najmlađe, srednju i stariju generaciju, mislim da će sve to biti dovoljan razlog da se nekoliko dana provede u Kikindi i uživa na našoj manifestaciji – rekao je gradonačelnik.

 

Takmičenje će prvi put pratiti sudije Svetske asocijacije uzgajivača bundeva.

Manifestacija je neraskidivi deo tradicije i prepoznatljiv simbol grada. Već odavno je prepoznatljivi brend Kikinde. Svojim razvijanjem, od skromne gradske priredbe, stvorena je manifestacija koja promoviše sve turističke, ali i privredne i kulturne potencijale Grada Kikinde, kao i vrednosti ove severnobanatske sredine ne samo u našoj zemlji, nego i u inostranstvu.

Povezano

Ilustracija; Bundeva, foto: pixabay

Dani ludaje

Ovogodišnja manifestacija „36. Dani ludaje” održaće se od 9. do 12. septembra u Kikindi. Manifestacija

Opširnije »