Radiša ponovo oborio rekord

Radiša Radisavljević iz sela Medveđa nadomak Despotovca napravio je kačamak od 95 kilograma težine i 175 centimetara širine i tako oborio Ginisov rekord, piše Agropress.  Radisavljević je ovo tradicionalno srpsko jelo napravio na Sajmu poljoprivrede koji se po 18. put održavao u Kragujevcu.

Prošle godine na istom mestu Radiša je napravio kačamak od 90 kilograma i 160 dužine.

Po njegovim rečima da bi kačamak bio dobar koristi se izvorska voda i obavezno kuva na tihoj vatri, ali pre svega potrebno je kuvati ga sa dušom.

Obaranju rekoda pored predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Fakulteta za turizam i ugostiteljstvo iz Vrnjačke banje,  a prisustvovali su i predstavnci Šumadija sajma i posetioci. Celokupna količina podeljena je poseticima u skoro 400 porcija. Posetioci su bili izuzetno zadovoljni ukusom i čestitali obaranje rekoda Radiši koji je neumorno sve koji su prišli služio zajedno sa svojim sinovima Stefanom koji se školuje za informatičara i Aleksandar koji je četvrta godina Ugostiteljsko turističke škole.

Inače, Radiša je poljoprivrednik, obrađuje ukupno obrađuje 65 ha zemlje, sa tendencijom rasta svake godine. Na setvenim površinama su zastupljeni: suncokret, pšenica, kukuruz, soja i krmno bilje. Pošto sarađuje sa 12 semenskih kuća, i ima odlične prinose kukuruza, Radiša se nada da će priznanje za prinos kukuruza dobiti bar od jedne semsnske kuće, a nada se i da će biti rekorder u proizvodnji suncokreta. Dobitnik je i plakete opštine Despotovac za rekordne prinose.

 

 

 

Povezano