Radiša Radisavljević oborio Ginisov rekord

Radiša Radisavljević u vodenici
Radiša Radisavljević u vodenici

Radiša Radisavljević iz sela Medveđa nadomak Despotovca napravio je kačamak od 90 kilograma težine i 165 centimetara širine i tako oborio Ginisov rekord, piše RTK. Radisavljević je ovo tradicionalno srpsko jelo napravio na Sajmu poljoprivrede koji se po 17. put održava u Kragujevcu.

Radiša Radisavljević koji je pre nekoliko godina ušao u Ginisovu knjigu rekorda napravio je kačamak od 160 centimetara i oko 80 kilograma težak kačamak.

Na Sajmu poljoprivrede u Kragujevcu, oborio je Ginisov rekord jer je napravio kačamak širok 165 centimetara i oko 90 kilograma težak.

Po njegovim rečima da bi kačamak bio dobar koristi se izvorska voda i obavezno kuva na tihoj vatri, ali pre svega potrebno je kuvati ga sa dušom.

Obaranje Ginisovog rekorda, pratilo je i kuvanje nesvakidašnji pasulj, standardnog ukusa, ali sa šljivama.

Komisija je istakla da je važno očuvati srpska tradicionalna jela pogotovu ona na kojima su naši stari odrastali, a to je proja, pasulj i kačamak.

Organizatori se nadaju da će naredne godine biti veći broj učesnika koji će želeti da obore Ginisov rekord u spremanju jela tradicionalne srpske kuhinje.

Povezano