Peti Testival u Domu omladine za vikend

TESTIVAL  se organizuje u Domu omladine Beograda, 15. i 16. oktobra 2022. Biće otvoren za posetioce od 10 do 20 časova. Ulaznica za događaj uključuje obilazak, kupovinu i degustaciju na prodajnoj izložbi, prisustvo na svim radionicama i pratećim programima, kao i učešće u poklon-igri. Deca u pratnji roditelja imaju besplatan ulaz.

Sve posetioce sa plaćenim ulaznicama očekuju sjajni pokloni – najsrećniji će konkurisati za jedan BAŠ DOBAR FRIŽIDER Candy Fresco i dve MIKROTALASNE RERNE Candy a kompanija EPSON poklanja jedan vredan štampač. ZEPTER profesionalci će pokazati kako pita može da se ispeče za samo 15 minuta u jednom tiganju, a deliće i vredne poklone: tepsiju za lazanje i pite od inoxa, set laserskih noževa i pleh za picu od inoxa. Olovke, upaljači i mnogi drugi pokloni će čekati najvrednije i najbrže posetioce TESTIVALA #5 na samom ulazu. Prvih 200 posetilaca oba dana dobiće uz ulaznicu i paket brašna za burek tip 400 meko od kompanije Banatski klas.

TESTIVAL #5 je jedan od najpopularnijih gastro festivala koji se organizuju u Srbiji. Za veliki uspeh manifestacije zaslužni su izlagači, sponzori i partneri, a posebno najšira publika koja u velikom broju dolazi u Dom omladine Beograda.

Samo na TESTIVALU! Jedinstveni nastup 7 veličanstvenih šefova: šefovi dr Milica Aleksić i Nebojša Veselinović koji predstavljaju Metro HoReCa centar, uz pomoć Serbian Juniors Chefs Cluba, Kaja GASTRONOMAD, šef Vlajko Pešić, šef Milan Đorđević, šef Milijan Stojanić, Dejan Ilić karving majstor… A majstor bureka Vladimir Popović, prikazaće poseban „burekov let“, tj. kako razvlači testo za burek.

Sve što 7 veličanstvenih šefova pripremi na glavnoj bini sale Amerikana Doma omladine Beograda, najveći gurmani među posetiocima će moći besplatno da degustiraju. A da sve „klizi“ kako treba, tu je i mali gutljaj piva Kronenbourg Blanc.

Kao i uvek do sada, posebnu pažnju posetilaca privlači TO Ražanj sa „Ražanjskim čarolijama“ i tombolom, a dr Biljana Đorđević će predstaviti svoju knjigu „Ražanjsko crepuljarstvo“.

Prodajna izložba vam predstavlja male proizvođače hrane iz Srbije sa bogatom ponudom zdrave, organske hrane i prozvoda, koju ne možete kupiti svaki dan na beogradskim pijacama ili u marketima.

Na TESTIVALU #5, po prvi put će biti organizovano „TESTIRANJE #1, TESTIVAL za poslovna interesovanja“, sa raznim interesantnim predavanjima za male prehrambene proizvođače, kao konsultansku pomoć u njihovim poslovnim poduhvatima.

 

I na ovom TESTIVALU biće održan diskusioni panel, oba dana, a ovog puta sa temom „ZDRAVA HRANA?“, a učesnici će sa svim prisutnima podeliti svoja mišljenja o zdravoj hrani, iz različitih profesionalnih i ličnih uglova.

 

Posebno mesto u programu zauzima inkluzivna radionica, koju će voditi Dejan Ilić, karving majstor, sa drugarima iz Saveza MNRO Srbije. Kako se pravi gibanica?

 

Najbolji izlagač i najbolji proizvod TESTIVALA #5, kao i dobitnici svih vrednih nagrada, biće proglašeni u nedelju, 16. oktobra, u 19 časova.

Svečano otvaranje TESTIVALA #5 je predviđeno u subotu 15. oktobra u 11.30 h.

TESTIVAL #5 se tradicionalno održava se uz podršku Turističke organizacije Srbije i nalazi se u zvaničnom kalendaru događaja TOS za 2022. godinu.

Tema radionica je BUREK – Na burek možeš da računaš uvek!

Svi detalji o TESTIVALU su dostupni na sajtu: www.testival.rs ili na društvenim mrežama Facebook, Instagram i YouTube, nalog je @festivaltestival.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca