Sajam hrane i zdravog života

U terminu od 1. do 4. decembra na Zagrebačkom velesajmu održaće se CROAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije

Kroz četiri dana održavanja sajma Zagrebačkim velesajmom zavladaće moćne mašine najsavremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, proizvodi za poljoprivrednu proizvodnju, čuvanje i skladištenje nakon žetve, do sadnog materijala, različitih vrsta semena i sredstava za zaštitu bilja na više od 16.000 m2 izložbenog prostora.

Kako se navodi u saopštenju, CroAGRO je jedini poljoprivredni sajam u Hrvatskoj koji se održava u zatvorenim, grejanim i uređenim prostorima, a činjenica da će se održavati u čak osam paviljona (6, 7, 7a, 8, 8a, 9, 11a, 11d) najbolje govori o velikom interesovanju izlagača.

Na nacionalnom i centralnom sajmu biće predstavljeni visokotehnološki proizvodi i usluge svih relevantnih subjekata u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije, uz B2B sastanke i razmenu iskustava i znanja.

Posetioce, osim bogatog izložbenog segmenta, očekuju i prateće manifestacije promotivnog, prodajnog i kongresnog karaktera sa predstavljanjem lokalnih, kulturnih i gastronomskih događanja hrvatskih županija i turističkih zajednica gradova.

Veliku pažnju posvetili smo stručnom programu koji će se odvijati na pet bina, a iz kojeg izdvajamo okrugle stolove Agronomskog fakulteta iz Zagreba sa temama: Kvalitet hrane, Urbana poljoprivreda, Obnovljivi izvori energije i gasovi sa efektom staklene bašte, Emisione kvote, kao i aktuelne teme Funkcionalna hrana, Zeleni plan i održiva poljoprivreda i budućnost organo-mineralnih đubriva u organizaciji Fakulteta agrobiotehničkih nauka iz Osijeka”, dodaje se u saopštenju Zagrebačkog velesajma..

 

Kako postati stručnjak u poljoprivredi pobrinuće se srednje strukovne škole i fakulteti, a koji će se promovisati i predstavljati budućim polaznicima kroz stručna predavanja.

 

Istovremeno će se održati i Sajam hrane i zdravog života, centralna nacionalna manifestacija na temu hrane, zdravog života i povratka prirodnoj ravnoteži. Pored bogatog izlagačkog segmenta, ovi sajmovi se izdvajaju kvalitetnim pratećim programom, skupovima, konferencijama i radionicama.

 

CroAGRO i Sajmovi hrane i zdravog života važna su platforma za predstavljanje svih tema iz oblasti poljoprivrede, prehrane i zdravog načina života, a njihova prepoznatljivost svrstava ih u sam vrh ovakvih tematskih manifestacija, što potvrđuje i značajno institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Sajmove je podržala Hrvatska poljoprivredna komora.

 

Više informacija možete pronaći na vvv.zv.hr i na društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

07.09.2022.

U Baljevcu na Ibru 13. Sajam zdrave hrane starih zanata i narodne kulture

19.02.2019.

Najveći svetski sajam hrane, pića i ugostiteljstva

25.04.2018.

Spoj tradicije i ukusne hrane u Velikoj Plani

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca