Ukus fest -Festival domaće hrane u TC Ušće

Da li ste skoro probali pravu vojvođansku štrudlu sa makom, dimljeni kačkavalj sa pravom čokoladom ili orahovaču? Tradicionalni domaći specijaliteti, obogaćeni neobičnim začinima kulinarskih majstora, pomešaće se na prazničnoj izložbi hrane i pića koja će se održati tokom decembra u tržnom centru Ušće.

Ukus Fest“ i tržni centar „Ušće“ organizuju od 01 – 31.12.2022.godine, prazničnu  izložbu domaće hrane i pića na kome će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz cele zemlje.

Svakog dana kod Maksija u tržnom centru (nivo minus dva), posetioci će moći da uživaju u  degustacijama autetičnih domaćih proizvoda. Možete da probate razne sireve, poput kačkavalja sa začinskim biljem, kačkavalja sa kajsijom, kačkavalja sa čokoladom ili tradicionalni zreli dimljeni sir.

Uz sir, ide i dobro kvalitetno vino, kao i likeri i rakije. Osim domaćeg crvenog i belog vina, čekaju i medovača, višnjevača, orahovača ali i mohito medovača.

Oni koji žele da ojačaju imunitet, kod nas će pronaći med i brojne proizvode od meda, ali i domaće prirodne sokove.

Možete da se počastite i slatkim zalogajima. Omiljeni slatkiš mnogih je štrudla sa makom, ali štrudla sa višnjom i orasima. Nezaobilazni su i bakini kolači.

Biće tu i drugi mali privrednici koji se bave raznim drugim zanimljivim rukotvorinama, poput nakita i prirodne kozmetike.

Očekujemo vas, jer dobra i zdrava hrana nije trend, već tradicija, koja je i pokretač ovog festivala, koji traje godinama.

Zato, ljubitelji ukusne hrane i dobrog pića, spremite se!

Čeka vas pravi spektakl ukusa!

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

29.05.2023.

Na smederevcu nastaju svi sirevi

08.05.2023.

Uskoro prolećni Ukus fest

05.11.2022.

Ukusi za pamćenje

18.10.2022.

Čudesna moć u Radicinim čajevima i melemima

29.09.2022.

Manifestacija „Ukus fest“ za vikend u Vrnjačkoj Banji

15.09.2022.

DAN VRCANJA MEDA IZ UŠĆE SC KOŠNICA

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca