Veliki cvetni događaj – 28. Međunarodni sajam horticulture BeoPlantFair

Pod sloganom “Bašta u srcu grada” u hali 1 (parter), 2B i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, od 24. do 27. aprila 2023. god. održaće se veliki cvetni događaj – 28. Međunarodni sajam horticulture BeoPlantFair, koji obogaćuju još tri velike tematske izložbe – 26. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode, 11. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlantExpo i 7. Izložba organske proizvodnje Organic Fest.

BeoPlantFair zaštitni je znak prolećnog sajamskog kalendara, najšarenija i najmirisnija manifestacija na Beogradskom sajmu. Događaj tradicionalno okuplja ljubitelje prirode, zelenila i najraznovrsnijeg cveća, i donosi inspiraciju za uređenje zelenih površina, terasa, balkona i bašti, a nesvakidašnji je doživljaj za oko i dušu.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije je pokrovitelj i jedan od najaktivnijih učesnika i motivatora ove manifestacije.

I ove godine Sajam hortikulture predstaviće najbolju selekciju izlagača, predavanja i radionica koje će inspirisati i motivisati sve posetioce da svoje bašte, vrtove i terase učine još lepšim i funkcionalnijim.

Na sajmu će se ponuditi bogat izbor sadnica najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka i mogućnost kupovine direktno od proizvođača.

Izložbena ponuda obuhvatiće sve oblasti hortikulture – uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu, pejzažnu arhitekturu…

BeoPlantFair je odlična prilika za sve male proizvođače i domaćinstva da izađu izvan lokalnih tržišta i uspostave nove kontakte u prilog budućih saradnji.

Ovaj događaj je idealna prilika da se upoznavanje sa najnovijim trendovima u hortikulturi, savladavanje novih tehnika i razmenu iskustva sa drugim ljubiteljima baštovanstva.

Ove godine, Sajam hortikulture održava se istovremeno kada i 47. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE, što poseticoma i izlagačima širi značaj i mogućnosti i jedne i druge manifestacije.

Radno vreme sajmova u ponedeljak, utorak i sredu (24 – 26. aprila) je od 10 do 19 časova, a u četvrtak (27. aprila) od 10 do 17 časova.

Cena jedinstvene ulaznice za oba sajma (građevinarstva i hortikulture) je 500 dinara, grupne ulaznice 300 dinara (za grupe veće od 20 osoba) i grupne ulaznice za učenike i studente 200 dinara.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

07.05.2024.

Cvet simbol ljubavi

21.04.2024.

Festival cveća i meda počinje sutra evo i gde

05.04.2024.

Međunarodni sajam hortikulture – Beoplant Fair otvoren

11.03.2024.

Kako se pravilno sadi muskari?

09.01.2024.

Cvet iskrenosti

29.11.2023.

Od 30. novembra do 3. decembra, na Beogradskom sajmu najkompletnija smotru etno hrane

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca