Iz Vranja se danas šalje predivna slika prezentacije proizvoda iz prirode

Međunarodni  sajam  lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja,  pčelinjih proizvoda, i gljiva četvrti po redu u Vranju otvorila je Ivana Popović, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede,  i tom prilikom istakla, da joj je drago što je njoj pripala čast da otvori ovu manifestaciju, i da joj je drago što su organizatori istakli lekovito i začinsko bilje, jer je to grana poljoprivrede, na kojoj bismo trebali da poradimo više nego što smo činili do sada.

“Za ovu granu imamo dosta potencijala, kada je lekovito bilje u pitanju i trebalo bi  u narednom periodu da uradimo mnogo više. Meni je žao što samo jedan procenat  naše obradive površine ide u  ovu sferu, i nadam se da će ovakva  manifestacije podstaći naše poljoprivrednike da vide koliko imamo potencijala, istakla je državna sekretarka.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković pozdravio je prisutne i istakao da je ova sajamska manifestacija prilika za promociju zdravih prirodnih proizvoda, ali i mogućnost za izlazak iz lokalnih okvira poslovanja i pronalska mesta na tržištu. ,,Iz Vranja se danas šalje predivna slika prezentacije proizvoda iz prirode. Iz budžeta  grada Vranja se izdvajaju  sredstva, za registrovane poljoprivredne proizvođače. Takav trend će biti nastavljen u budućem period jer to je od značaja za Pčinjiski okrug.

Pored prodajno-izložbenog dela, sajam će obuhvata i terensko-edukativni deo i stručna predavanja.

Na sajmu učestvuje preko  60 izlagača iz Makedonije, Grčke i Srbije.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

25.07.2024.

Uskoro Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na  podsticaje u  stočarstvu za krave za uzgoj  teladi za tov za 2024. godinu

22.07.2024.

Ministarstvu poljoprivrede biće prebačeno 3,67 milijardi dinara

20.07.2024.

Uskoro Javni poziv za premiju za mleko za drugi kvartal 2024. godine

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

15.07.2024.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o reproduktivnom materijalu šumskog drveća

10.07.2024.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture za 2024. godinu.

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca