Iz Vranja se danas šalje predivna slika prezentacije proizvoda iz prirode

Međunarodni  sajam  lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja,  pčelinjih proizvoda, i gljiva četvrti po redu u Vranju otvorila je Ivana Popović, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede,  i tom prilikom istakla, da joj je drago što je njoj pripala čast da otvori ovu manifestaciju, i da joj je drago što su organizatori istakli lekovito i začinsko bilje, jer je to grana poljoprivrede, na kojoj bismo trebali da poradimo više nego što smo činili do sada.

“Za ovu granu imamo dosta potencijala, kada je lekovito bilje u pitanju i trebalo bi  u narednom periodu da uradimo mnogo više. Meni je žao što samo jedan procenat  naše obradive površine ide u  ovu sferu, i nadam se da će ovakva  manifestacije podstaći naše poljoprivrednike da vide koliko imamo potencijala, istakla je državna sekretarka.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković pozdravio je prisutne i istakao da je ova sajamska manifestacija prilika za promociju zdravih prirodnih proizvoda, ali i mogućnost za izlazak iz lokalnih okvira poslovanja i pronalska mesta na tržištu. ,,Iz Vranja se danas šalje predivna slika prezentacije proizvoda iz prirode. Iz budžeta  grada Vranja se izdvajaju  sredstva, za registrovane poljoprivredne proizvođače. Takav trend će biti nastavljen u budućem period jer to je od značaja za Pčinjiski okrug.

Pored prodajno-izložbenog dela, sajam će obuhvata i terensko-edukativni deo i stručna predavanja.

Na sajmu učestvuje preko  60 izlagača iz Makedonije, Grčke i Srbije.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

17.06.2024.

Postavlja se platforma za kontrolu autentičnosti meda

14.06.2024.

Slobodan Nikolovski novi direktor Uprave za agrarna plaćanja

13.06.2024.

Postignut načelni dogovor u četiri tačke sa malinarima i hladnjačarima

04.06.2024.

Pčelari nema odmora

03.06.2024.

Produžen konkurs do 4. juna

30.05.2024.

Martinović u poseti Veterinarskom institutu u Nišu: Brigom o zdravlju životinja do povećanja stočnog fonda

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca