Kosmopolita u duši Župljanka u srcu

Razmišljala sam kako da počnem ovu priču. Ne znam šta bih pre rekla o osobi koju dugo poznajem, a ujedno i mojoj koleginici, mada dosta mlađoj od mene. No, godine nisu bitne. Često kada se sretnemo ima običaj da kaže: Ceki, ti si bila moj uzor kada sam uplovila u novinarske vode.

Ona je uvek nasmejana i raspoložena. Mlada novinarka i voditeljka Dijana Đorđević, pravi je primer kako vedar duh i čista duša uvek izbijaju u prvi plan.

Dijana je novinarstvom počela da se bavi 2006.godine u Aleksandrovcu Župskom na tadašnjem popularnom Trend radiju, koji danas nažalost više ne postoji. Sa ponosom ističe da je kosmopolita u duši, a Župljanka u srcu  i neko ko je odrasto i živeo na selu do svoje dvadesete godine, i neko ko obožava sve što ima veze sa prirodom i seoskom sredinom pogotovu. Dijana je vrlo ponosna na svoj kraj, Župu Aleksandrovačku, a znamo da je taj kraj poznat po grožđu i dobrom vinu.

Nakon toga, njena novinarska karijera se nastavlja 2008. godine dolaskom na RTS, gde je zajedno sa svojim kolegama sa Akademije lepih umetnosti sticala prve televizijske korake od već istaknutih novinara i urednika koji i danas rade na javnom servisu Srbije.

U zimu 2010. godine počinje da  radi na televiziji Kopernikus u Beogradu i tu postaje jedno od njihovih zaštitnih tv lica više od jedne decenije i iza nje ostaju formati koje je vodila i uređivala poput emisije „Druga strana ljubavi“, „Na kafi sa“, “ Srbija on line“ itd…

“Igrom slučaja ako je išta slučajno postajem od pre skoro dve godine  urednik i voditelj emisije „Bolja zemlja“ koja se emituje na televiziji  Happy svake nedelje od 07 h i apsolutno u sferi poljoprivrednih tema pronalazim svoj novi profesionalni motiv za dalje usavršavanje, učenje i napredovanje jer poljoprivreda je život i neko ko je, ponoviću odrasto na selu sada tek shvatam suštinu naših seljaka, njihov trud, njihovo zalaganje i njihove muke nekada” priča nam Dijana i mastavlja:

“ Veoma  sam srećna jer radim posao koji pre svega volim, posao koji je moj stil života, posao koji mi je omogućio pre svega da upoznam svoju zemlju, puno da naučim, upoznam sjajne stručnjake i još divnije domaćine. Jer mi smo pitomi, ali još uvek divlji. Šta god da radim, nisam bitna ja, već je važna priča, moj sagovornik, a moje umeće je u tome na koji način ću doći do zanimljive i aktuelne priče. Kao novinar vredim onoliko koliko vrede moji sagovornici i priče koje pravim. Za mene je novinarstvo na terenu a ne samo u slikanju na ekranu, meni je izazov i avantura i da odem u gumenim čizmama u rudnik i da u štiklama sedim u studiju. I u jednom i u drugom beskrajno uživam.

Ova mlada novinarka osim novinarstva bavi se i slikarstvom.

“Sve to što viđam na  terenima u našoj Srbiji je meni inspiracija za slike. Od voća, povrća, pejzaža, životinja, nekada bude apstraktnih momenata ili bude inspiracija kao nedavno Frida Kalo i Dali, koji su ma koliko većini bili čudaci u suštini bili jedinstveni i originalni u tom umetničkom izražaju. I toplo preporučujem ljubiteljima umetnosti da pogledaju film Dalilend, koji se prikazuje u našim bioskopima. Da se razumemo meni je slikarstvo druga ljubav posle novinarstva, i kao dete sam u jednom momentu i želela pored novinarstva da upišem Likovnu akademiju, ili dizajn, ali život nas uvek odvede gde nam je već isplanirano. Tako da sada slikam iz zadovoljstva kada imam posebnu inspiraciju, u svom stanu i na terasi koju sam pretvorila u mini atelje sa slikama, cvećem i knjigama. To je moja oaza mira i stvaranja.. Zapravo, volim da stvaram… Potpuno amaterski…

Tako da sam ja umetnica za sebe, koja je do sada organizovala već tri humanitarne izložbe uz podršku mnogih prijatelja, porodice i svaka moja slika, je našla svoj put, mnoge radove sam i poklonila, jer mene je slikanje na neki način spasilo od loših priča i negativnosti koja je bila prisutna na početku i u toku korona virusa i od tada slikam po osećaju za sebe i druge…

Pitala sam je kakvi su joj planovi kada je slikarstvo u pitanju?

Na jesen biće jedna vrlo zanimljiva izložba, edukativnog i humanitarnog karektera. Ali neću Vam  puno  detalja otkrivati, jer će biti i iznenađenja, a i sami ćete se uveriti u sve to. Kada se sve sabere i oduzme spojila sam novinarstvo i slikarstvo i iza mene ostaju nadam se neke lepe emisije i lepe slike jer na kraju svima nama se samo dela računaju.

Njen čarobni recept za uspeh je ljubav, vera, nada i puno rada na sebi.

Verujete pre svega u sebe, u svoje snove. Budite uporni i dovoljno istrajni na svom putu, potrudite se da ne ličite na druge, već budite original sopstvenog bića, poručuje Dijana.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

10.11.2023.

Otvorena izložba „Pod svetlima kreativnosti“

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca