Međunarodni sajam turizma biće priređen u novom terminu

Međunarodni sajam turizma biće priređen u novom terminu, od 30. novembra do 2. decembra, sa svim dobro poznatim segmentima. Generalni sponzor priredbe je Globos osiguranje, a Sponzor jubileja Novosadskog sajma je Telekom Srbija.

Imajući u vidu da je od 16. do 19. novembra planirana i manifestacija „Vinska vizija Otvorenog Balkana“, Ministarstvo turizma i omladine i Pokrajinski sekrektarijat za privredu i turizam, procenili su da je od strateškog značaja za našu zemlju, ali i Region Balkana, da se ta dva događaja ne priređuju istovremeno i inicirali pomeranje datuma održavanja Sajma turizma u Novom Sadu.

Svesni da oba događaja zavređuju pažnju stručne i najšire zajednice, ali i sa željom da se da prilika za predstavljanje učesnicima i šansa publici da poseti oba događaja, Novosadski sajam je prihvatio predloge resornog Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata da se 54. međunarodni sajam turizma u Novom Sadu, ove godine održi u novom terminu, od 30. novembra do 2. decembra.

Navedena argumentacija je najracionalniji predlog za kvalitetno predstavljanje velikom krugu stručne i široke publike, usmerene na turizam i delatnosti u funkciji turizma. Shodno konceptu događaja, u susret predstojećoj zimskoj turističkoj sezoni, ali i ranim rezervacijama letnjih aranžmana, kao i drugih, specifičnih vidova turizma, promotivnih i poslovnih aktivnosti, mogu biti postignuti  dobri poslovni rezultati.

Na Sajmu će se predstaviti turističke organizacije i agencije, biće organizovani Hosted Buyer Program, B2B susreti, stručni skupovi posvećeni zapošljavanju i razvoju karijere u turizmu, Gastro takmičenja…, uz neizostavne sajamske popuste.

Prošle godine predstavilo se više od 250 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Iraka, Rumunije, Kipra, Mađarske, Severne Makedonije, Slovenije, Turske, Hrvatske, Bugarske, a Zemlja partner 53. međunarodnog sajma turizma bila je Crna Gora.

 

Više informacija možete pronaći na sajtu Novosadskog sajma www.sajam.net

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

12.07.2024.

Stara planina na korak od vas! Poseti ,,Stara planina INFO“

24.05.2024.

Međunarodni poljoprivredni sajam: Veći, posećeniji, lepši, bolji

21.05.2024.

Delta Agrar: Novi model Landini 7

17.05.2024.

Sutra počinje najvažniji agro-biznis događaj

20.03.2024.

Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima

23.02.2024.

Novosadski festival vina „Wine Fest“

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca