Uskoro Golubački kotlić

U Golupcu će od 28. do 30. jula biti održani 15. Sajam Dunava i 57. Golubački kotlić, najavljeno je iz Turističke organizacije Golubac.

Na Sajmu Dunava će i ove godine, kroz celodnevna dešavanja na više lokacija, biti predstavljene vrednosti i kulturna baština Golupca, a program ove manifestacije biće raznovrstan i namenjen različitim uzrastima i interesovanjima.

– Sajam Dunava je manifestacija koja se sa radošću iščekuje i ima stalnu publiku koja svoj odmor u Golupcu planira upravo prema ovom događaju. Brojnim programima tokom tri dana trajanja manifestacije, obogaćuju se sadržaji i turistička ponuda naše opštine, što je čini još poželjnijom letnjom destinacijom – navela je u saopštenju direktorka Turističke organizacije opštine Golubac Jelena Petrović.

Mimo Etno i Zmajevog sela, koji će tokom Sajma Dunava biti smešteni u gradskom parku, predviđeni su i sportski sadržaji, poput demonstracija i takmičenje u jedrenju, pecanje na plovak za juniore i seniore i takmičenje u odbojci na pesku.

Kako je navedeno u saopštenju, 57. Golubački kotlić, poznat kao kulinarsko nadmetanje u pripremanju riblje čorbe, biće održano u subotu 29. jula sa početkom u 18:30, posle čega se dešavanja sele na na letnju pozornicu u Golupcu.

Posle koncerta Goce Tržan u subotu i proglašenja pobednika Golubačkog kotlića, nastupiće trubački orkestar Baneta Krstića, a u nedelju će nasupiti grupe „The Passengers“ i „Zana“.

U nedelju će, takođe, biti organizovano srednjovekovno selo na tvrđavi Golubački grad gde će posetioci moći da dožive drevni način života, najavljeno iz Turističke organizacije Golubac.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca