Uskoro Ovčarska izložba i Festivala jagnjećeg pečenja

Ovčarska izložba, 16. po redu i 5.Festival jagnjećeg pečenja, kao zajednička manifestacija,  biće održana 10.septembra kod Osnovne škole “Ilija Birčanin ” u Pričeviću, u organizaciji JP “Agrorazvoj-valjevske doline” i Mesne zajednice “Pričević”, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva. Uz izložbu i takmičarski deo najkvalitetnijih grla soja sjeničke pramenke, biće priređeno i takmičenje u pripremi jagnjećeg pečenja, kulturno-umetnički program i drugi raznovrsni sadržaji kao što je predstavljanje domaćih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina, najavila je Snežana Birčanin, stručni saradnik za ruralni razvoj u “Agrorazvoju”, za portal VA014 info. 

Oko 30 izlagača sa teritorije Valjeva i iz Osečine predstaviće na izložbi oko 200 grla u nekoliko uzrasnih kategorija, a o najboljima, kao i do sada, odlučivaće tročlana komisija, u kojoj je i dr Cvijan Mekić, profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Zvanično otvaranje manifestacije je u nedelju, 10.septembra u podne, a ocenjivanje grla počinje u 10 sati. U 14 sati je proglašenje pobednika Ovčarske izložbe a sat kasnije biće proglašen pobednici za najbolje pripremljeno jagnjeće pečenje i gulaš. Posle zvaničnog otvaranja biće priređen kulturno-umetnički program Doma kulture “Izvor” iz Gorića i KUD*a “Gradac”. Pozivamo sve zainteresovane da se do 31.avgusta prijave za takmičenje na Festivalu jagnjećeg pecenja i gulaša. -najavila je Snežana Birčanin.

U “Agrorazvoju” još jedanput pozivaju takmičare da se prijave za takmičenje na Festivalu jagnjećeg pečenja, kao i za predstavljanje i prodaju  domaćih proizvoda, od hrane do ručne radinosti.. Prijave traju do 31.avgusta.

.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

14.06.2024.

Afrička kuga širi se u selima kod Valjeva i Mionice

20.11.2023.

Kako se obeležava krsna slava i koliko košta

07.10.2023.

Ivana Popović:Ministarstvo se uspešno izborilo i suzbilo afričku kugu svinja

01.08.2023.

Vanredna inspekcijska kontrola

29.05.2023.

Na smederevcu nastaju svi sirevi

19.04.2023.

Izložba cveća u Valjevu

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca