Mesto gde se dobro jede baš – Kafana Čedić

U Vodovodskoj ulici, na raskršću Žarkova, Belih voda i Julinog brda nalazi se stari ugostiteljski objekat porodice Čedić. U restoranu, pored ugrađenog duha domaće atmosfere koju pružaju njegovi domaćini, još prijatniji ambijent čini jelovnik koji obiluje domaćim specijalitetima po starim recepturama.

Na ulasku u restoran, imate osećaj kao da ste ušli u botaničku baštu, mali vrt sa fontanom i raznim cvećem. Ima i mala prostorija, gde se nalaze ćilimi, razne stare šerpe, šolje, jer kako ističe Milan, da ne bi vraćali goste oni tu sačekaju popiju piće dok se ne oslobodi mesto za hranu.

Priča o Čedicima nije od juče, sve je počelo još od Miloševog pradede koji je poslednji predratni predsednik opštine, koji je bio veliki čovek i domaćin. Tako su Čedići svoju domaćinsku kuću pretočili u restoran.

 

 

Milan Čedić 1994. godine otvara restoran, koju danas uspešno vodi Milanov sin Miloš. Miloš od 2022. godine vodi restoran, i dosta je radio na modernizaciji, ali je ipak zadržao stari duh.  Restoran je u etno stilu i nosi svojevrstan naziv Kafana Čedić. I dalje se drže načionalne kuhinje, srpska jela su na meniju, teleće čorbe, sarme, kiseli kupus, dobrar roštilja, jela ispod sača, roštilj na ćumur, škembići, butkice, čorbast pasulj. Ćedići stvarno prave izvrsnu hranu i osećate se kao u pravoj domaćinskoj kući.

U autentičnom ambijentu stare srpske kafane vratićete se u prošlost. U kafani Čedić, pored ugrađenog duha domaće atmosfere koju pružaju njegovi domaćini, još prijatniji ambijent čini jelovnik koji obiluje domaćim specijalitetima spremljenim po starim recepturama. Posluživanje proje i sira, koji služe kao uvod u gurmanluke i dalje se tradicionalno primenjuje kao dobrodošlica gostima koji se uvek rado vraćaju. Uživaćete u izvrsnim mezetlucima, teletini i svinjskim rebarcima ispod sača, roštilju, tradicionalno kuvanim jelima, domaćoj zimnici, kolačima.

Kvalitet koji posedujemo potvrdili smo dobijanjem svetski priznatih serfitikata HACCP i ISO 9001 (za ugostiteljsku delatnost, pripremu hrane i pića za konzumaciju), kao i IQNet (za ketering, pripremu hrane i pića za konzumaciju). Ovi sertifikati potvrđuju kvalitet i bezbednost proizvodnje i distribucije hrane i sigurnu hranu po zdravlje potrošača.

Držeći se proverenih i isprobanih recepata, koristeći najkvalitetnije namirnice, u našoj kuhinji se pripremaju ukusna domaća kuvana jela. Svakodnevno se menja izbor jela, a na vaš zahtev skuvaćemo za vas posebno ono sto želite. Vršimo dostavu toplih obroka za zaposlene na željenu adresu. Možete izabrati između dnevne ponude i stalne ponude kuvanih jela, jela sa roštilja, supa, čorba, salata, slanog doručka… Pozovite nas i budite i vi jedan od naših mnogobrojnih zadovoljnih korisnika!

ODABAŠIĆEVA 2 (ugao Vodovodske i Odabašićeve)

Rezervacije: 063 102 55 00

Кетеринг: 062 55 33 99

e-mail: [email protected]

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

16.03.2024.

Uživajte u sjajnoj ponudi domaćih zdravih veganskih prozivoda

10.09.2022.

Danas i sutra velika gozba u BIG Rakovica

26.07.2022.

Odlična prilika za naše proizvođače

11.04.2021.

Srpska hrana na sajmu u Moskvi

19.02.2019.

Najveći svetski sajam hrane, pića i ugostiteljstva

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca