Kupite mehanizaciju konkurs traje do 23. oktobra

Kancelarija za poljoprivredu opštine Bač, raspisala je konkurs za dodelu subvencija za sufinansiranje troškova poljoprivrednicima za kupovinu mašina i opreme, koji je otvoren do 23. oktobra.

Za te svrhe obezbeđeno je pet miliona dinara, a maksimalni iznos dodeljenog novca ne može biti veći od 120.000. Konkurs se odnosi na nabavku opreme za mužu, hlađenje i čuvanje mleka na farmi, za mašine i opremu za pripremu stočne hrane, zatim za hranjenje i napajanje životinja, rukovanje i transport čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka, za opremu za fiksne ograde i ektrične ograde za pašnjake, odnosno livade.

U okviru konkursa, sredstvima se mogu finansirati i mašine za: primarnu obradu zemljišta, zatim dopunsku obradu ili đubrenje zemljišta, zaštitu bilja, ubiranje odnosno skidanje useva, pužni transporter kao i podizanje (nabavku) žičanih ograda oko višegodišnjih zasada. Moguća je i  nabavka opreme i uređaja za setvu, sadnju i malčiranje (sa folijom), uređaja za sisteme za hidroponičnu proizvodnju pri proizvodnji u zaštićenom prostoru, zatim opremu za orezivanje, drobljenje, sečenje i uklanjanje ostataka nakon rezidbe voćnih vrsta.

Poljoprivrednici mogu da konkurišu i za nabavku oprema za ventilaciju i oprema za prinudnu ventilaciju u sektoru voće, cveće, grožđe, povrće (uključujući pečurke), zatim za mašine za sadnju i opremu za navodnjavanje useva, nabavku opreme za živinarske farme za proizvodnju konzumnih jaja, opremu za sortiranje, pakovanje i čuvanje konzumnih jaja. Konkurs obuhvata i podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju, podizanje, nabavku i opremanje sistema protivgradne zaštite u voćnjacima i višegodišnjim zasadima, kao i opremu (mehanizaciju) za zaštitu od mraza i nabavku opreme za pčelarstvo.

Svi zainteresovani se za neophodnu pomoć prilikom apliciranja mogu obratiti saradnicima u Kancelariji za poljoprivredu na broj telefona 021 6070 075, lokal 146 ili dolaskom lično u kancelariju 213 Opštinske uprave Bač.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

17.10.2023.

Treća zadružna škola – Bač

15.09.2023.

BESPLATNA PROVERA TEHNIČKE ISPRAVNOSTI TRAKTORA

15.11.2022.

Uskoro i robot za poljoprivredu

02.11.2022.

Kako doći do dostupne ali prilično skupe savremene mehanizacije

26.10.2022.

Konkurs za mehanizaciju i stočarstvo

19.10.2022.

Veliki skup posvećen stanju i perspektivama proizvodnje mleka u Srbiji

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca