Estera prirodna kozmetika – sve na biljnoj bazi

Vesna Ilić iz Pančeva je vlasnica firme Estera prirodna kozmetika. Zvanično firma postoji tri godine, ali se Vesna mnogo duže bavi prirodnom kozmetikom.Radila je dugo godina kao medicinska sestra, ostala je bez posla i onda je odlučila nešto što je inače radila za sebe  pretvori u biznis. Vesna je dobila nagradu za naj preduzetnicu 2022. godine od Blic žene.

“Prvo sam krenula sa melemima, posle toga sam krenula sa tonicima, emulzijama, sapunima, poslednje što sam ubacila su proizvodi za kosu, priča nam Vesna i dodaje: Svi proizvodi su pravljeni od prirodnih sastojaka, uglavnom biljnih, negde ima i sastojaka životinjskog porekla, to je lanolin koji se koristi u nekim proizvodima”.

 

Vesna nije za to da sama bere i suši biljke to po njenim rečima ipak treba da rade botaničarima, ona lekovito bilje kupije u Institutu” Josif Pančić. Dosta koristi biljna ulja,bilji hidrolate, i pravi po svojim recepturama.

Prodavnica  i radionica se nalaze u Pančevu. Vesna je ponosna na sebe jer ima mnogo receptura, ali i razmenjuje sa drugim kolegama, najviše sa jednom koleginicom iz Banja Luke.

“Veoma čest problem sa stopalima su suve i ispucale pete. Pukotine i zadebljanje kože su često praćene i neprijatnim simptomima kao što su ljušćenje kože, svrab i crvenilo. Prirodni melem od macerata ruzmarina je posebno osmišljen za nežnu negu stopala. Redovnom upotrebom se rešava problem zadebljalih peta, suve i ispucale kože. Takođe, ruzmarin povoljno utiče na perifernu cirkulaciju i posebno ce pogodovati osobama koje pate od slabe cirkulacije i sindroma hladnih nogu, ističe Vesna, tu su i:

Ručno mešana, najnežnija lanolinska krema. Obogaćena uljima nevena i badema sa dodatkom Vitamina E. Idealna za negu bebine kože, posebno pelenske regije.

Šampon i balzam za kosu

100% prirodni sastojci

Obogaćeni aloja verom

Blagi surfaktanti, dobijeni iz kokosa i kukuruznog skroba, stvaraju blagu i kremastu sapunicu

BEZ sulfata, SLS-a, SLS-a i parabena

 

FB: Estera prirodna kozmetika

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

31.10.2022.

Ulje od ovog cveta je veoma zdravo

15.06.2018.

Uzela je ono što priroda nudi i napravila čudo!

07.03.2018.

Uspešna pčelarka iz Zabrđa

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca