Predstavnici Uprave za agrarna plaćanja na 14. Stručno – edukativnom seminaru Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije

Direktorica Uprave za agrarna plaćanja Sanja Danilović prisustvovala je otvaranju 14. Stručno – edukativnog seminara Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije, prvog regionalnog karaktera, koji se održava u Prolom Banji od 4. do 7. decembra.
Učesnicima seminara najpre se obratila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković koja je istakla da su ovakvi događaji namenjeni edukaciji savetodavaca i teritorijalnoj razmeni iskustava.
“ Ove godine smo odlučili da edukacija bude baš ovde u Kuršumliji, jer hoćemo da dižemo Toplički kraj kada je poljoprivreda u pitanju”, istakla je ministarka.


Danas savetodavne poslove u oblasti poljoprivrede obavlja 34 privredna društva sa ukupno 282 licencirana savetodavca koja su tokom ove godine na teritoriji cele naše države imali ključnu ulogu u pružanju podrške poljoprivrednicima u procesu registracije i korišćenja sistema eAgrar. Savetodavci su pružili maksimalnu podršku u sprovođenju ovog procesa i bili su angažovani u punom kapacitetu.
Rezultate sistema eAgrar skupu je predstavila pomoćnica direktora Uprave za agrarna plaćanja Nataša Radukić, a novine IPARD III je predstavila načelnica Odeljenja za odobravanje projekta iz programa međunarodnih podsticaja poljoprivredne politike Nataša Pantić.


Na seminaru učestvuju i predstavnici Ministarstva poljoprivrede Severne Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske i na njemu će biti potpisan protokol o saradnji poljoprivrednog savetodavastva od strane predstavnika ministarstava. U okviru seminara predstaviće se Kineska akademija poljoprivrednih nauka.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

20.04.2024.

Novi Pazar: Dodeljena povelja ministarki Jeleni Tanasković

15.04.2024.

Raspisan javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

14.04.2024.

Jelena Tanasković: Sve je više vikend farmera

11.04.2024.

Najdomaćin 2024″ u Lazarevacu 14. aprila

22.03.2024.

Jelena Tanasković: Obećavam da je država tu i da nećete ostati bez subvencije

15.03.2024.

Jelena Tanasković: Naš jedini cilj je da potrošimo svaki dinar u cilju unapređenja srpske poljoprivrede

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca