Med Krnjevac proverenog kvaliteta

Rezultati vanredne inspekcije meda u Srbiji, a koju je naložilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pokazali su da je med Krnjevac proverenog kvaliteta i da njihovi proizvodi na policama širom zemlje ne sadrže dodate šećere.

Analizom sprovedenom u inostranoj laboratoriji dokazano je da su nedavno objavljeni navodi o tome da ovaj med nije prošao test autentičnosti, odnosno da je falsifikat, neistiniti. Veterinarska inspekcija poslala je uzorke meda istog lota na detaljnu analizu u sertifikovanu austrijsku laboratoriju Imprint Analitycs koji su pokazali da je Krnjevac med izuzetno visokog kvaliteta.

„Od starta smo znali da je naš med proveren i zato smo odmah javno istupili jer verujemo da potrošači imaju pravo da znaju šta kupuju i da niko ne treba da ih obmanjuje. Svaki kilogram meda proveravamo dvostruko pre nego što se nađe na policama marketa širom zemlje. To najpre činimo interno, a onda i u stranim laboratorijama koje su svetski priznate za međunarodni izvoz. Naša firma je najveći izvoznik konvencionalnog i organskog meda iz Srbije, sa učešćem većim od pedeset odsto ukupno izvezenog meda iz zemlje i za nas je vrhunski kvalitet meda imperativ“, istakao je Ivan Grujić, direktor kompanije Cmana doo, ogranak Medino i naglasio da se isti med pakuje i za domaće i za strano tržište.

Iz kompanije ističu da poseduju najsavremeniju opremu u zemlji za kontrolisanje kvaliteta meda i pčelinjih proizvoda, kao i da svaki kupac može u bilo kom trenutku da im zatraži detaljne analize koje dokazuju ispravnost njihovih proizvoda.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

29.01.2024.

Pčelar Ivica Matić: Vreme je za pravo tržište

24.01.2024.

Potrošnja meda od oktobar do marta

19.01.2024.

Da li je dovoljno da biljke cvetaju da bi imale nektara

25.12.2023.

Prvo nacionalno ocenjivanje meda sa profesionalnim ocenjivačima meda – pošaljite uzorak

22.12.2023.

Da li je kraj falsifikatima meda

30.11.2023.

Ovo će pisati na etiketi meda

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca