Darodavnica Goranu Muliću za serijal fotografija pod nazivom “Poljoprivreda nekad i sad“

Završna manifestacija Šestog festivala književnog stvaralaštva na selu i o selu “Moje selo u pričama i pesmama“, koje organizuje Društvo za narodno prosvećivanje “Svetionik“, uz podršku Grada Kragujevca, održana je u Stragarima.

Dr Milutin Matić, predsednik Društva za narodno prosvećivanje “Svetionik“, istakao je da je ove godine konkurisalo 55 autora sa 95 radova. Stigli su radovi iz više takmičarskih kategorija: romani, pesme, zbirke pesama, zbirke priča, fotografije, televizijski ili radijski prilozi, aforizmi. Stručni žiri manifestacije činili su Branislav Gulan, novinar i publicista, Biljana Alavanja, književnica i akademik prof. dr Radenko Krulj.

Ove godine bili su prisutni i učesnici iz drugih država, što na najbolji način promoviše manifestaciju, ali i naše selo.

Jedan od dobitnika priznanja je Goran Mulić, urednik fotografije u listu “Poljoprivrednik“. Mulić je dobio Darodavnicu za serijal fotografija pod nazivom “Poljoprivreda nekad i sad“.

Ovogodišnji dobitnik Velike darodavnice sa zlatnikom je Miomir Filipović Fića iz Sremske Mitrovice za delo Rečnik negdošnjih reči u Sremu “Tako divane Sremci“.

Na završnoj svečanosti dodeljeno je ukupno 12 darodavnica za pobednike po takmičarskim kategorijama i osam zahvalnica za institucije i pojedince koji su pomogli razvoj ove manifestacije.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

06.03.2023.

Tematski skup: „Žene na selu – danas i sutra”

26.05.2022.

Uspešno održan Dan voćara na Poljoprivrednom sajmu

25.09.2021.

Novinarsko priznanje Novosadskog sajma

17.02.2021.

Skup o finansijskoj podršci agraru

02.12.2020.

Na današnji dan počeo je da izlazi list „Poljoprivrednik“

06.03.2020.

Finansiranje poljoprivrede u 2020. godini

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca