Milica Đurđević: Razvoj poljoprivrede je strateški cilj države Srbije

U sali aleksandrovačkog Doma kulture „Milosav Buca Mirković“  održan sastanak poljoprivrednika Župe, predstavnika opštine i Ministarstva za poljoprivredu Republike Srbije, na kome se razgovaralo o podsticajnim sredstvima opštine Aleksandrovac i Ministarstva poljoprivrede za narednu 2024.godinu. Tačnije, o subvencijama, koje treba da rezultiraju povećanju prinosa u poljoprivredi.

Obraćajući se zemljoradnicima Župe, načelnik opštinske Uprave Milan Minić rekao je, da će ukupna podsticajna sredstva za narednu godinu opštine Aleksandrovac od 15 miliona dinara biti iskorišćena 100 odsto.

„To znači da će svaki poljoprivrednik Župe koji bude aplicirao za subvencije dobiti određena novčana sredstva, čija visina će zavisiti od broja zainteresovanih zemljoradnika. Jedno je sigurno, da će svih 15 miliona otići na subvencije“, zaključio je načelnik Minić.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede obavestili su zemljoradnike Župe da je ovo Ministarstvo predvidelo za 2024.godinu veće subvencije za poljoprivredu.

Milica Đurđević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede rekla je, da je ova godina jedna od uspešnijih, kada su u pitanju izdvajanja za poljoprivredu, te da će podrška poljoprivrednicima u narednoj 2024.godini biti još veća. Želimo da većim subvencijama dobijemo i veće prinose u poljoprivredi.

„Razvoj poljoprivrede je strateški cilj države Srbije. Zato ćemo učiniti sve da pospešimo razvoj sela i poljoprivrede. U tom smislu, možemo se pohvaliti digitalizacijom poljoprivrede, odnosno aplikacijom e-agrar, kojim je država omogućila bržu registraciju i poslovanje poljoprivrednih gazdinstava. Na ovaj način značajno je skraćen period obrade zahteva poljoprivrednika i isplate subvencija od strane Ministarstva poljoprivrede“, istakla je državni sekretar Milica Đurđević.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

22.07.2024.

Zaključen Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti poljoprivrede

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

08.07.2024.

Raspisana dva javna poziva namenjena poljoprivredinicima

04.07.2024.

Poljoprivrednicima 46 traktora

02.07.2024.

Pčelari do petka mogu da se prijave za subvencije po košnici

26.06.2024.

Poziv bankama za kreditiranje

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca