Međunarodni festival kobasica „Kobasafest 2024“

Međunarodni festival kobasica „Kobasafest 2024“ biće održan 10 i 11. februara u Bačkom Petrovcu, na sportskim terenima OŠ Jan Čajak.

Početak programa predviđen je u subotu, 10. 02. 2024. godine u 9.30 prijavljivanjem i raspoređivanjem takmičarskih timova.

U okviru manifestacije biće održano takmičenje u izradi kobasica koje ima međunarodni renome. Prijavljeno je 100 takmičarskih timova iz Srbije, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Češke, Ukrajine, Slovenije, Švajcarske i Nemačke. Učesnici skupa moći će da probaju kobasice raznih ukusa i mirisa, izrađene po različitim domaćim receptima.

Oko festivalskog šatora biće postavljeni prodajni štandovi sa raznim zanatskim proizvodima. Ispred ulaza u šator biće formirana ulica od štandova na kojim će posetioci moći da probaju kobasice, čvarke i druge proizvode sa zabijačke.

Biće organizovana i tombola. Osim 10 glavnih dobitaka, koji će biti javno izvučeni za tombolu organizatori spremaju oko 150 kobasica i približno 200 dobitaka manje vrednosti.

U planu je i organizovanje u proizvodnji putera na tradicionalni način.

U takmičenju učestvuju četiri takmičarska tima (dva tima iz Srbije, jedan iz Slovačke i jedan iz Hrvatske) koji na tradicionalan način, kako su to radili naši preci (u maslenici) izrađuju domaći puter. Takmičenje se održava na bini.

U planu je i takmičenje u prženju čvaraka. U njemu će učestvovati 10 takmičarskih timova koji prže čvarke na tradicionalan domaći način.

Posetioci manifestacije moći će da probaju i razne vrste vina ili piva. Sve ovo ponudiće provereni proizvođači koji su na raznim takmičenjima dobili visoke ocene za kvalitet. Za degustaciju rakije, vina i piva potrebna Vam je čaša. Čašu kao suvenir ili za degustaciju, sa graviranim grbom Klobasafest možete kupiti u šatoru, na štandu organizatora događaja.

Cena jedne čaše je 350 dinara.

Degustacija alkoholnih napitaka na izložbenim štandovima je basplatna.

Cena ulaznice u šator za sve posetioce je 100 dinara.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

26.08.2022.

Ukus koji osvaja na prvi zalogaj

23.07.2021.

Međunarodni festival kobasica „Klobasafest 2021

27.09.2019.

Izabrana najbolja srpska kobasica

13.12.2018.

Šta je to boemska potkovica

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca