Održan treći Međunarodni poljoprivredni sajam u Bogatiću

Na trećem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Bogatiću predstavilo  se oko 140 izlagača iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Teodor Teodorović, zamenik predsednika opštine Bogatić, koja je organizator Sajma  ocenio je da je ispunjen cilj ove manifestacije.

– Uspeli smo da na jednom mestu okupimo proizvođače mehanizacije, opreme, semenske robe, sredstava za zaštitu bilja, banke, osiguravajuća društva, ali i da povežemo Ministarstvo poljoprivrede i Upravu za agrarna plaćanja sa poljoprivrednicima i da oni na licu mesta dobiju sve informacije koje su im potrebne za njihovo gazdinstvo – rekao je Teodorović.

Podržavamo poljoprivredne proizvođače sa kojima zajedno gradimo lepšu i prosperitetniju Mačvu i Srbiju. Izuzetno sam zadovoljan, mnogo je zainteresovanih poljoprivrednika koji su obilazili štandove. Sama slika koju šaljemo odavde govori da smo uspeli da napravimo ono što smo pokrenuli pre tri godine. Cela ideja jeste da na jednom mestu okupimo traktore, mehanizaciju za obradu zemljišta, semenske kuće, kuće za zaštitu blja, osiguravajuće kuće za osiguranje useva i banke koje daju poljoprivredne kredite za navedeno. Isto tako, cilj nam je da povežemo Ministarstvo poljoprivrede,

“Fokus nam je stočarska proizvodnja i najviše proizvođača upravo ima iz tog segmenta. U Bogatiću se osećam kao kod kuće. Ovo je kraj u koji često svraćam i imam dobru saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave i poljoprivrednim proizvođačima. U prošlom periodu je bilo nekih izazova koje smo prevazišli i nadam se da ćemo u narednom periodu ići samo uzlaznom putanjom. Nisam očekivala ovoliki broj posetilaca i izlagača. Srećna sam što sam videla predstavnike lokalnih samouprava iz regiona, Crne Gore, Republike Srpske. Divan ambijent, nadam se da će proizvođači sklopiti dobre poslove, a posetioci videti nešto novo- naglasila je Vedrana Ilić.

Istakla je IPARD 3 (mera 1), investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, koje su počele 23. februara i traju do 24. maja.

Podsetila je da je prošle godine započet proces digitalizacije i eAgrara.

Imamo 360 hiljada registrovanih gadzdinstava koja koriste podsticaje. Ulaganjem u mlade, škole, istraživače, projekte, težimo da mladi budu nosioci gazdinstava, a na drugoj strani imamo iskustvo i znanje starijih.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

06.03.2024.

Nikola Mihailović: Zadrugarstvo ključ uspeha

28.02.2024.

Treći međunarodni sajam u Bogatiću

23.02.2024.

Uskoro Međunarodni sajam poljoprivrede “Bogatić 2024”

12.02.2024.

Dušica Savić iz Klenja: Lepša strana života na selu

30.01.2024.

Farma Ilić iz Klenja: Pehari govore više od reči

12.01.2024.

Počinje prijava poljoprivrednika za kredite koje subvencioniše Opština Bogatić

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca