Još jedan Festival vina u nizu

U Gradskoj bašti u Zrenjaninu ljubitelji vina će se u subotu 18. maja ponovo družiti sa vinarijama iz cele Srbije, uz goste iz regiona i sveta, na malom jubileju – petom izdanju Banatskog festivala vina.

Najlepši otvoreni gradski prostor u Zrenjaninu prošle godine ugostio je 2.500 posetilaca, koji su degustirali vina iz više od 50 vinarija u pratnji vrhunskih banatskih delikatesa, i sve to u najlepšem raspoloženju, po sunčanom danu i uz odličnu muziku.

Ove godine bi sve to trebalo da bude i nadmašeno, najavljuju organizatori, koji obećavaju Zrenjanincima i njihovim gostima još bolji provod u elegantnom prostoru Gradske bašte, uz vrhunska vina iz Šumadije, Srema, Župe, Subotice, Banata i drugih vinskih regija Srbije.

Početak festivala zakazan je za 17 časova, a sjajan vinski provod trajaće sve do 23 časa – kremasti šardonei, hrskavi grašci, mirisne tamjanike, moćni kabernei i voćni prokupci degustiraće se uz odličan muzički program i u prijatnoj gužvi koja će još jednom pokazati potencijal Zrenjanina kao grada u kome se slavi i poštuje vrhunsko vino.

Na početku festivala, nakon svečanog otvaranja, biće dodeljeni trofeji sa takmičenja za najbolje vino Banata. U nastavku programa, atmosferu će oplemeniti nastupi Mihajla Mladenovića na akustičnoj gitari i muzika Gagić Big Benda sa prijateljima. The Quarantinos, bend koji izvodi muziku iz fimova Kventina Tarantina, nastupiće u 21h.

Festival će pratiti i izložba autentičnih zalogaja u okviru manifestacije 24. Banatske vredne ruke.

Ulaz u festivalski prostor je slobodan, a za sve posetioce biće moguće iznajmljivanje čaša za degustaciju na ulazu Festivala.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

09.05.2024.

17. po redu Međunarodni sajam meda i vina

09.05.2024.

Ovo vino mogu da piju samo oni sa dubokim džepom

06.05.2024.

Kako muzika utiče na ukus vina

18.04.2024.

Vina sa dušom iz vinarije „Srž“

13.04.2024.

Sajam „Vinska vizija Otvorenog Balkana“

03.04.2024.

Jedna od najprestižnijih vinskih manifestacija u Srbiji biće održana 5. i 6. aprila u Kragujevcu

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca