Od skromnih početaka do impresivnih 28 grla goveda

Danijel Petrović, mladi stočar iz sela Kušiljeva, već 12 godina zajedno sa svojim ocem posvećeno se bavi stočarstvom. Od skromnih početaka, Danijel je svoju farmu doveo do impresivnih 28 grla goveda, uglavnom Holštajni i Simentalske rase.

Sa samo 23 godine, Danijel ima velike ambicije za budućnost svoje farme. Odlučan je da unapredi svoje gazdinstvo i radi po najvišim standardima. Nedavno je Danijel doneo hrabar korak ka modernizaciji svoje farme. Umesto tradicionalnog držanja goveda u štali, odlučio je da im omogući slobodan boravak na ispustu tokom celog dana.

Ova odluka zahteva dodatne napore i resurse, ali Danijel veruje da će rezultirati zdravijim i srećnijim životinjama, što će dugoročno doprineti kvalitetu proizvodnje.

 

Međutim, za osiguranje hrane za sve životinje, Danijelu je potrebno da obradi više od 25 hektara zemlje, koliko trenutno ima u svom vlasništvu i zakupu. To je izazov koji Danijel sa svojom posvećenošću i ambicijom planira da prevaziđe naravno sve uz podršku svog oca.

Dok smo prolazili kroz selo Kušiljevo, primetili smo znatne infrastrukturne radove. Selo je dobilo kompletnu kanalizaciju, a ulice su već uveliko prekopane i opremljene cevima. Ovi radovi su u završnoj fazi, a uskoro se očekuje asfaltiranje puteva. Ovo svedoči o napretku i modernizaciji sela, koje postaje primer ruralnog razvoja u Srbiji.

Selo Kušiiljevo, sa oko 700 kuća, nalazi se na teritoriji opštine Svilajnac. Danijel Petrović predstavlja mladog lidera koji svojim radom i vizijom gradi budućnost sela i stočarstva u regionu. Nadamo se da će njegova predanost inspirisati i druge mlade ljude da se okrenu poljoprivredi i ruralnom razvoju, čime će doprineti prosperitetu celokupne zajednice.

Uz sve ove izazove, Danijel se nada da će u skorijoj budućnosti pronaći svoju ljubav i partnerku koja će ga podržavati u svim naporima. Njegova vizija za budućnost uključuje ne samo napredak farme, već i srećan i ispunjen porodični život.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca