Raspisana dva javna poziva namenjena poljoprivredinicima

U Zrenjaninu su raspisana dva javna poziva namenjena poljoprivredinicima, od kojih se jedan odnosi na podnošenje zahteva za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije, a drugi na podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje.

Cilj prvog poziva je podizanje tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava, a njime se daju bespovratna sredstva u iznosu od četiri miliona dinara, a po jednoj prijavi se može dobiti najviše 200.000 dinara.

Sredstva su namenjena za investicije u sektore mleka, mesa, proizvodnje konzumnih jaja, voća, grožđa, povrća, uključujući pečurke, zatim cveća i useva.

Javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje raspisan je u cilju realizacije mere za unapređenje organske poljoprivredne proizvodnje u Zrenjaninu.

Obuhvata dodelu novca za nabavku sadnog i semenskog materijala, kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju organske proizvodnje i druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju, a deo su ostalih mera ruralnog razvoja, odnosno troškovi nabavke sitnih alata, opreme i mehanizacije za organsku proizvodnju, opreme za podizanje plastenika, biozaštite i slično.

Ukupna sredstva za ove namene iznose dva miliona dinara, a po korisniku se može dobiti do 200.000 dinara.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

30.08.2024.

Iz opštinske kase izdvaja se 19 miliona za agrar

22.08.2024.

Povećanje produktivnosti u stočarskoj proizvodnji i unapređenje stočnog fonda, ključnog faktora za dalji razvoj poljoprivrede

16.08.2024.

Idemo na jubilarni 20. Sajam poljoprivrede evo i gde

31.07.2024.

Raspisan Javni poziv za krave za uzgoj teladi za tov

29.07.2024.

Važno saopštenje Uprave za agrarna plaćanja

25.07.2024.

Uskoro Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na  podsticaje u  stočarstvu za krave za uzgoj  teladi za tov za 2024. godinu

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca