Danas počinju “Dani šljive” u Blacu

Ovogodišnja 22. po redu manifestacija “Dani šljive” u Blacu održava se od 23. do 25. avgusta, a organizatori najavljuju tri dana ispunjena bogatim programom za sve uzraste. Manifestaciju će biti otvorena koncertom Teodore Džehverović, drugog dana na bini u centru grada izaći će Milica Pavlović dok će koncertom Nataše Bekvalac manifestacija biti završena u nedelju 25. avgusta. Blačani su za tri koncerta izdvojili preko 5 miliona dinara, ili 43.000 evra bez PDV-a.

Manifestacija u Blacu zvanično će biti otvorena sutra u podne, a već tokom dana zakazana su mnoga naučna predavanja iz oblasti poljoprivrede, prezentacija domaćih proizvoda sa akcentom na šljivu, trubači i vatromet planirani su za 20:30, a sat kasnije i koncert Teodore Džehverović.

Program se nastavlja u subotu od ranih jutarnjih sati sportskim aktivnostima, turnirima u rukometu i fudbalu, kao i šahu.

Nakon toga u centru grada biće izložena sajamska poljoprivredna mehanizacija, kao i suvenira iz domaće radinosti, a biće i takmičenje u pripremi tradicionalnih domaćih jela.

Večernji deo programa obeležiće tematske radionice za decu kao i nastupu folklornih društava iz Istočnog Sarajeva, Kruševca, Kupca i Blaca, a program će se završiti posle nastupa Milice Pavlović koja će na binu izaći u 21 sat.

Poslednjeg dana biće izložena sajamska mehanizacija i domaći proizvodi, a glavni deo završne manifestacije “Dana šljive” počeće u 20 sati kada se proglašavaju pobednici u svim takmičarskim kategorijama, dok će sat kasnije svoj koncert pred blačkom publikom imati i Nataša Bekvalac.

Inače, “Dani šljive” u Blacu već godinama privlače veliki broj posetilaca zahvaljujući raznovrsnom programu koji uključuje muzičke nastupe, izložbe, naučne skupove i mnogobrojne štandove sa lokalnim proizvodima.

 

U Blacu očekuju da se uloženi novac vrati kroz troškove koje posetioci iz cele Srbije i iz okruženja imaju tokom posete manifestaciji.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca