Iz opštinske kase izdvaja se 19 miliona za agrar

Po Odluci o budžetu za sprovođenje mera podsticaja poljoprivredne politike i ruralnog razvoja opštine Bajina Bašta za 2024. godinu, a uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, raspisan je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za unapređenje primarne poljoprivredne prizvodnje u stočarstvu i primarne proizvodnje biljnih kultura u 2024. godini.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu i to fizicko lice koje je nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva sa prebivalištem i proizvodnjom na teritoriji opštine Bajina Bašta.

Ovaj Javni poziv obuhvata podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za unapredjenje poljoprivredne primarne proizvodnje u stočarstvu i primarne proizvodnje biljnih kultura, kao što su sektori: mleko, meso, voće, grožđe, povrće (ukljucujuci i pečurke) i cvece, pčelarstvo.

Javni poziv važi i za useve (žitarice, industrijsko, aromatično i začinsko bilje i dr.).

Raspoloživa sredstva budžeta opštine Bajina Bašta za ovu meru , a u skladu sa Javnim pozivom, iznose 19.000.000,00 dinara.

Zahtevi za ovaj Javni poziv mogu se podnositi do utroška iznosa sredstava opredeljenih za ovu namenu Odlukom o budžetu opštine Bajinja Bašta za 2024. godinu, a najkasnije do 15. decembra 2024. godine.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca