Poziv ženama da se prijave za učešće u projektu „Ženski ruralni restart“

Žene u ruralnim područjima često se suočavaju sa ograničenim mogućnostima za zapošljavanje i profesionalni razvoj. Nedostatak obrazovanja, digitalne pismenosti i preduzetničkih veština dodatno doprinose njihovoj marginalizaciji i ekonomskoj nestabilnosti. Projekat „Ženski Ruralni Restart“, Udruženja žena „Ideja” uz podršku Zavoda za rodnu ravnopravnost polova, ima za cilj da pruži alate i znanja koja su neophodna za osnaživanje i aktivno učešće žena u lokalnoj ekonomiji.

Iako su u opštini Kula ranije održavane određene obuke i predavanja na slične teme, nedostatak informisanja žena u svim mesnim zajednicama doprineo je nedovoljnoj realizaciji. Ovaj projekat ima posebnu snagu u tome što kroz lični i neformalni pristup eksperti iz ovih oblasti, zajedno sa timom „Ženskog ruralnog restarta“, pružaju svoje znanje i iskustvo ženama iz lokalne zajednice. One su deo mreže „Jezgro“ koja okuplja žene iz ruralnih područja Srbije, pružajući podršku u osnaživanju i povezivanju. Ova inicijativa usmerena je na razvoj preduzetničkih i upravljačkih veština, povećanje digitalne pismenosti i promociju rodne ravnopravnosti. Očekuje se da projekat doprinese većem samopouzdanju žena, umrežavanju i njihovom ekonomskom osnaživanju, kao i mogućnosti za dalji razvoj kroz udruženje i planiranje budućih inicijativa kao što je Rural hab.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane žene iz opštine Kula da se prijave za učešće u projektu i postanu deo pozitivnih promena u našoj zajednici. Period realizacije je od septembra do decembra 2024. godine, a mesto okupljanja će naknadno biti naznačeno. Više informacija možete pronaći na društvenim mrežama – Instagram: @zenskiruralnirestart Facebook: Ženski ruralni restart.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca