Razmatra se uspostavljanje poljoprivredne komore Srbije

Na  sastanku koji je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović održao sa predsednikom Privredne komore Srbije (PKS) Markom Čadežom i njegovim saradnicima, razmatrane su mogućnosti za uspostavljanje Poljoprivredne komore Srbije, jer kako je rečeno, ukazala se potreba da se poljoprivrednim proizvođačima omogući da na jednom mestu iskažu sve svoje ideje, dobiju neophodne informacije, uputstva, kao i da razmene iskustva.

Na sastanku su razmotreni i primeri dobre prakse zemalja članica Evropske unije u kojima su već obrazovane poljoprivredne komore, a zatim je istaknuto da bi Poljoprivredna komora Srbije okupljala poljoprivredne proizvođače iz različitih oblasti poljoprivrede, te da njihovi predstavnici mogu učestvovati u razgovorima sa Vladom Republike Srbije i resornim ministarstvima.

„Svakodnevno se susrećemo sa mnogobrojnim zahtevima poljoprivrednika. Mnogi zahtevi su već ispunjeni, neki su u razmatranju i tek treba da budu realizovani. Zbog toga, uloga Poljoprivredne komore bila bi da prikuplja, sortira, a potom zahteve svojih članova dostavi Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Glavna odlika ove komore bila bi da ona predstavlja sponu između PKS i Ministarstva“, istakao je Martinović i dodao da će Poljoprivredna komora aktivno sarađivati sa predstavnicima poljoprivrednih savetodavnih stručnih službi.

Predstavnici Privredne komore Srbije iskazali su spremnost da će, nakon analiziranja i celokupnog sagledavanja prilika, aktivno učestvovati u formiranju svih neophodnih radnih tela i pružiti punu podršku u uspostavljanju Poljoprivredne komore i obezbediti svu neophodnu infrastrukturu za funkcionisanje buduće Poljoprivredne komore Srbije.

U razgovoru su ispred Ministarstva poljoprivrede učestvovali i pomoćnici ministra poljoprivrede Milica Neđić i dr Nenad Katanić, kao i sekretar Ministarstva Stanija Višekruna, dok su ispred Privredne komore Srbije bili savetnik predsednika Nevena Rakić i sekretar udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda Nenad Budimović.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca