Medles – namaz od meda i lešnika

U podnožju Homoljskih planina u Istočnoj Srbiji gde pčele sakupljaju prvoklasni med i gde se uzgaja lešnik visokog kvaliteta, nastao je Medles. Medles je savršen spoj prirodnih sirovina meda i lešnika i kao takav je jedinstven baš kao i svako od nas.

Naučeni tradicionalnim vrednostima u kojima se zdravlje i uživanje deli sa najbližima, doneli smo odluku – jedinstveni ukus naše prirodne poslastice učinili smo dostupnim za svakog od vas.

“Medles je namaz, nastao je kao ideja da sa naših plantaža lešnik ne izvozimo kao sirovinu, već da od istog napravimo proizvod, ističe Miloš Petrović, iz Kučeva, i dodaje:

Zasad lešnika  je podignut 2013. godine, počeli smo sa jednim hektarom, sada imamo sedam, uglavnom su to italijanske sorte. U tom trenutku dolazilo je do poteškoća, jer je bilo problema sa tršištem. Od 2021. godine je sve drugačije, napravljen je namaz i danas je kapacitet od 25 do 30 hiljada teglica.

Izgleda lako kada se o tome samo piše ili priča, ali smo dokazali da je moguće. Zapravo, Medles je nastao u želji da imamo čist i organski proizvod u kome imamo samo dva sastojka lešnik i med.

Med spada u jedan od najtraženijih, najlekovitijih i najhranjivijih prirodnih proizvoda na svetu. Med je osnovni proizvod medonosnih pčela. Bitno je napomenuti da ga proizvode medonosne pčele, jer nije svaka pčela u pčelinjem društvu zadužena za proizvodnju meda. Dug je put od pčele do meda, zato su pčele bića koja zaslužuju naše poštovanje i brigu. Dužni smo da ih čuvamo od uginuća i da vodimo računa da svaka pčela može nesmetano da kupi nektar sa biljaka. To ćemo postići tako što nećemo zagađivati prirodu i tako što nećemo zaprašivati biljke i insekte opasnim otrovima.

Uslov je uzgajati ga na prostoru bez teške i lake industrije, košnice sa pčelama kontrolisti gde i kada i od čega sakupljaju polen, kao i dalju obradu, skladištenje i pakovanje Medlesa.

Med je prirodan konzervans i uz posebnu tehnologiju obrade lešnika i mešanjem ova dva satojka dobili smo namaz, danas pod nazivom Medles.

Medles je stabilan prirodni namaz koji možete konzumirati bez da brinete da u teglici ima nečeg drugog.

Bez aditiva, bez konzervansa i zaslađivača, bez veštačkih boja i aroma, posan i apsolutno prirodan. Možemo da konstatujemo da konzumirate čistu prirodu.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca