Javni poziv za evidentiranje faktičkog obrađivanja poljoprivrednog zemljišta

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja poziva poljoprivredne proizvođače da od danas izvrše evidentiranje poljoprivrednog zemljišta koje faktički obrađuju, a bez regulisanog pravnog osnova sa pretpostavljenim vlasnikom.

Poljoprivrednici u evidenciju mogu uneti:

  • poljoprivredno zemljište koje faktički obrađuju u komasacionom području, a što se može potvrditi zapisnikom o utvrđivanju faktičkog stanja komisije za komasaciju jedinice lokalne samouprave;
  • poljoprivredno zemljište koje faktički obrađuju, a gde je iza upisanog vlasnika poljoprivrednog zemljišta u toku ostavinski postupak, a pretpostavljeni vlasnik ne raspolaže pravnosnažnom sudskom odlukom o sticanju predmetne nepokretnosti odnosno nije upisan u javni registar Katastra nepokretnosti kao vlasnik i ne protivi se da poljoprivrednik koji evidentira zemljište u tekućoj godini obrađuje predmetno poljoprivredno zemljište.

 Evidentiranje se vrši putem portala eAgrar – Elektronskog Registra Poljoprivrednih Gazdinstava (eRPG) na elektronskoj adresi https://erpg.eagrar.gov.rs/ u periodu od 15. oktobra 2024. do 15. novembra 2024. godine.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca