Hrono hleb

Hrono ishrana je postala veliki hit širom sveta. Hrono ishrana nije samo promena ishrane, neko i kompletan način života. Smišljena u Francuskoj još 1986. godine, kod nas je tek sada u ekspanziji. U ovoj ishrani ne morate da vodite računa o broju kalorija i količini hrane, ali morate da jedete u određeno vreme i da pravilno kombinujete namirnice. Za doručak smete da jedete sve: ugljene hidrate, proteine, masti. Ali bi trebalo da vodite računa da izbegavate pšenicu i kukuruz. Dozvoljena brašna su sva ostala: speltino, ječmeno, ražano, heljdino, ovseno.. U ovoj broju, daćemo vam recept kako se sprema hrono hleb.

 

Potrebni sastojci :

  • 200 gr integralnog pšeničnog brašna
  •  200 gr ražanog brašna
  •  100 gr heljdinog brašna
  • 400 – 500 ml mlake vode
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo
  •  1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika semenki suncokreta, lana, susama…

 

Priprema :

Izmešati sve suve sastojke, dodati ulje, vodu. Dobijenu smesu ostaviti da odstoji 1-2 h, staviti u podmazan pleh, premazati uljem i peći na 180 stepeni oko  45 minuta.

Uživajte!

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca