U razgovoru sa Petrom Radićem, iz Zadružnog saveza Vojvodine, otkrili smo da su i ovu šesnaestu godinu za redom došli na Sajam etno hrane, sa osnovnom idejom da njihovi mali poljoprivredni proizvođači pređu iz proizvodnje sirovina u polu proizvodnju, ili čak neki finalni proizvod da bi prišli krajnjem kupcu. Da uloženi dodatni rad i trud naplate i ostvare bolju zaradu za svoje proizvode.
Ove godine je Zadružni savez okupio četrnaestak proizvođača kojima bi bilo teško sami da se pojave, dve zadruge i 12 poljoprivrednih proizvođača.
Ovim je pokrivena cela Vojvodina, od severa do juga i istoka i zapada. Kako ističe naš sagovornik oni uvek imaju šta da pokažu, i ukus i miris, a sad su došli do toga da je i pakovanje mnogo bolje, a kvalitet nije sporan. Izloženi su proizvodi od mesa i mesne prerađevine, mleko i mlečne prerađevine, proizvodi od voća i povrća, med i proizvodi od meda, lekovito bilje, jestiva ulja, kao i alkoholna i bezalkoholna pića.
Kako Radić ističe, nepce uvek uživa, a sad uživa i oko. Nada se da će krajnji kupac, u ovom slučaju građani Beograda biti zadovoljni i da će im se svideti proizvodi i da će se prodati proizvodi koje su pripremili mali proizvođači. Udruživanje u Savez je jako bitno, jer plivanje u jatu je lakše jer su zajedno, nego samostalno i uspeće u ovim turbulentnim vremenima kada je u pitanju i nabavka i posle plansman proizvoda. Od ovog sajma očekuje da se njihovi poljoprivrednici uvere u kvalitet svoje robe i da pronađu tržište za svoje proizvode u Beogradu, i da vide kako radi konkurencija, da se sa njima uporede i da iz toga izvuku neke zaključke. Takođe, da unaprede svoje proizvode u smislu nekih nagrada svojih proizvoda kako po pitanju ukusa, tako i po pitanju pakovanja.