Pivski kvasac ima ogroman značaj i u pčelarstvu. U sirupu i pogačama je poželjno dodati pivski kvasac. Bogat je vitaminom B i pčelama produžuje život. Naučna istraživanja su dokazala da upotreba pivskog kvasca u ishrani pčelinjih zajednica, život pčela je duži za 10 dana. Znajući da pčele žive u radnoj sezoni 35 do 40 dana, značaj pivskog kvasca je nemerljiv. Upotreba u rano proleće i bespašnom periodu je jedna kafena kašičica pivskog kvasca na litar sirupa u razmeri 3:2.
Pivski kvasac ili „božanski lek“
Zahvaljujući koncentraciji vitamina i minerala (u prvom redu selena, hroma i kompleksa B vitamina), pivski kvasac:
– pomaže u regulaciji dijabetesa i nivoa holesterola;
– reguliše stomačne tegobe i opstipaciju, blagotvorno deluje na jetru i žučne kanale;
– ublažava predmenstrualne i klimakterične probleme;
– održava zdravlje koštano-mišićnog i nervnog sistema;
– efikasan je kod problema sa pamćenjem i koncentracijom;
– u službi je održavanja lepote jer ulazi u sastav raznih maski za kožu i kosu.
Koristi se kao posip preko žitarica, salata, sireva, ili se može umešati u sok, jogurt, mleko, variva, supe…