Uskoro takmičenje orača evo i gde

Takmičene orača „Prva brazda“, biće održano od 19. do 21. jula u Novom Selu kraj Vrnjačke Banje.

Takmičene orača „Prva brazda“, u okviru manifestacije „Smotra lepote života na selu“ biće održano od 19. do 21. jula u Novom Selu kraj Vrnjačke Banje.

Manifestacija, koja se ove godine održava po 12. put, počinje u petak 19. jula otvaranjem međunarodne likovne kolonije pod nazivom „Slike sa sela“.

Za subotu 20. jul prlanirane su brojne aktivnosti uključujući nastavak likovne kolonije, oračko poselo, izložbu domaće radinosti, radionice, smotru zdravičara, narodni višeboj…

Takmičenje u oranju planirano je za nedelju 21. jul, a prethodiće mu svečani defile traktora. Istog dana biće održano predavanje za traktoriste sa testom znanja. Održaće se i nadmetanje u kulinarskim veštinama pod nazivom „Ukusi rodnog kraja“.

Čitavu manifestaciju pratiće bogat muzički program.

Generalni sponzor manifestacije je rafinerija ulja „Modriča“, a pokrovitelji su udruženje „Novoselac“, Agencija za bezbednost saobraćaja, opština Vrnjačka Banja, Institut za primenu nauke u poljoprivredi i udruženje „Prva brazda“

Ovo je prvi put da će se manifestacija održati bez jednog od idejnih tvoraca i organizatora, prerano preminulog Žarka Markovića.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca