NLB Grupa donira milion evra za sanaciju posledica poplava u Bosni i Hercegovini

Najveća regionalna finansijska grupacija NLB Grupa doniraće milion evra za sanaciju razornih posledica poplava, koje su nedavno pogodile Bosnu i Hercegovinu. Ova sredstva će biti usmerena prema Crvenom krstu i organizaciji Pomozi.ba, kako bi pomoć stigla do onih kojima je najpotrebnija.

Poplave, izazvane obilnim padavinama, izazvale su velika razaranja u pojedinim delovima Bosne i Hercegovine, uključujući klizišta i uništavanje infrastrukture, dok su brojne porodice ostale bez svojih domova. Najteži gubitak predstavljaju ljudski životi koje je ova prirodna katastrofa odnela.

Sve članice NLB Grupe solidarno su se uključile u ovu donaciju, dok pojedine banke organizuju i dodatne lokalne inicijative.

„Sećanja na poplave koje su u avgustu prošle godine pogodile Sloveniju još su uvek živa. Sada, scene iz Bosne i Hercegovine, zemlje koja je dom mnogih naših prijatelja i kolega, izazivaju posebnu tugu. Ovakve katastrofe nam pružaju priliku da pokažemo kako, u najtežim trenucima, stojimo jedni uz druge. Ljudska volja, srce i solidarnost su jači od najjačih sila prirode,“ izjavio je Blaž Brodnjak predsednik Izvršnog odbora NLB d.d. i NLB Grupe, najavljujući ovu donaciju.

Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke dodao je i da ova banka, kao sistemski igrač na tržištu, ima obavezu da podrži ekonomski razvoj, ali i da bude uz ljude onda kad je najteže.

„Solidarnost i empatija su najčvršći temelji na kojima možemo da izgradimo bolju budućnost ovog regiona. Sada je trenutak da sa reči, pređemo na akciju i aktivno podržimo oporavak od razornih poplava u Bosni i Hercegovini, koje nisu samo prirodna katastrofa, već duboko lična tragedija za sve nas“, istakao je on.

Ovom donacijom NLB Grupa još jednom potvrđuje da je više od banke – ona je ključni i sistemski učesnik u regionu koji, osim potencijala za rast i razvoj, prepoznaje i teške trenutke i pruža podršku kada je najpotrebnija.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca