Branislava Stepanov, iz Kikinde,učestvovala je na Festivalu sireva na Avali. Branislava je agroekonomista, majka troje dece. Kako nam je istakla. zaposlena je a ovo joj dođe kao dodatni posao, ,, vikend posao“.
Pravi hladno ceđeno ulje i sušeni paradajz, u ulju sa začinima. Branislava voli da kuva i sve radi po banatskoj recepturi. U njenom asortimanu ima sve maltene od bundeve, likere, slatko, pekmeze. Suprug se bavi poljoprivredom, ima poljoprivredno gazdinstvo, ima na dva hektara bundevu golicu, i ona to želi da iskoristi. Smatra da je bundeva zdrava, i da može dosta da pomogne u preventivi.

-Odlučili smo da sušimo paradajz, jer ga nema na našem tržišti. Pokušaćemo da svoje proizvode malo bolje upakujemo i da ponudimo mega-tržnicama i tržištu. Ipak je to roba koja je malo ekskluzivnija i u skladu je sa trendovima zdrave hrane, pa ćemo zato nuditi robu koja je bez konzervansa. Mislim da je to za ovo vreme nešto što je trend“, ističe Branislava.

-Hladno ceđeno ulje semena bundeve spada u grupu ulja visoke biloške vrednosti, zahvaljujući svom sastavu nezasićenih masnih kiselina, tokoferolima i tokotrinolima. Karakteristične je bolje, svojstvenog mirisa, ukusa i arome. U kulinarstvu se koristi kao salatno ulje ili u vidu preliva za gotova jela od povrća. Hladno ceđeno ulje semena bundeve poseduje odličnu održivost i stabilnost, zbog visokog sadržaja vitamina E, od čega gama tokoferol čini 90 %. Bogato je antioksidantima, pa deluje antimikrovno i blokira slobodne radikale u organizmu.
Hladno ceđeno ulje semena bundeve u mnogim studijama i kliničkim ispitivanjima ispoljilo je izuzetnu efikasnost u lečenju dobroćudnog povećanja prostate (BHP).

Istraživanja su pokazala da redovna upotreba bundevinog ulja može biti efikasnija nego antiinflamatorni lek Indomecatin za smanjenje atritičnih bolova.
Proizvode izlažu na manifestacijama, i kako ističe Branislava, ciljna grupa su joj mladi ljudi od 18 do 40 godina.