Ratarstvo – Sve o ratarstvu na jednom mestu! Najnovije vesti, saveti i informacije o uzgoju žitarica, zaštiti useva i najboljim praksama u ratarstvu.
26.12.2017.
Setva i rok setve smatra se najvažnijim segmentom tehnologije gajenja. Pod kvalitetnom setvom, podrazumeva se upotreba deklarisanog semena, optimalna količina
20.12.2017.
Na otpornosti biljaka strnih žita na niske temperature i bolje prezimljavanje može se značajno uticati pravilnim izvođenjem određenih agrotehničkih mera.
04.12.2017.
Crvena detelina je stara kultura. U našoj zemlji je najznačajnija krmna kultura posle lucerke, i može dobro da zameni lucerku
29.11.2017.
Udruženje proizvođača i prerađivača alternativnih biljnih vrsta „KONOPLJA“je zvanično osnovano 2015. godine, a 2016. godine i Poljoprivredna Zadruga KONOPLJA. Ovo
23.11.2017.
Ukoliko je silirana masa loše spremljena ili zagađena većom količinom zemlje, onda se može očekivati da se u gornjim ivičnim
20.11.2017.
Uljana tikva je plemenita varijanta stočne tikve. U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu selekcionisane su dve sorte.
17.11.2017.
Veoma popularna poslednjih godina, heljda je to s pravom zaslužila budući da spada u grupu veoma hranljivih i kvalitetnih namirnica.
16.11.2017.
U „Bibliji“ se pominje da je pre 4.000 godina Ezav prodao svoje prvenaštvo bratu Jakovu za tanjir sočiva. Seme je
14.11.2017.
Blagovremena i kvalitetna prolećna setva zavisi u prvom redu od osnovne obrade tj. dubokog oranja. Zato je potrebno da u
13.11.2017.
Pojava mikotoksina na kukuruza je uslovljena mnogim faktorima, i na neke od njih možemo imati uticaj , a na neke