Stočarstvo

Stočarstvo je jedna od dve osnovne grane poljoprivrede koja se bavi uzgojem domaćih životinja u svrhu dobijanja proizvoda i sirovina za ljudsku upotrebu (hrana, koža, vuna, perje). Kako se „stokom“ uglavnom smatraju goveda, ovce, koze i svinje, stočarstvo u užem smislu bi označavalo uzgoj ovih životinja.

03.01.2025.

Crni luk se odlikuje malim potrebama za toplotom, a pri tom vrlo brzo obrazuje listove,

03.01.2025.

Uspeh u prezimljavanju ovaca i koza zavisi od najviše od kvaliteta pripremljene hrane i njenog

31.12.2024.

Dezinfekcija posle muže treba da doprinese sprečavanju pojave mastitisa. Smatra se da je efekat dezinficijensa

30.12.2024.

Sjagnjene ovce ekstenzivnog i poluintenzivnog ovčarenja se stave u boks za jagnjenje. Pre ulaska u

30.12.2024.

U vreme kada se epidemije nažalost sve češće pojavljuju, dobro je prisetiti se mera i

27.12.2024.

Zubi služe za uzimanje i sitnjenje hrane u toku procesa žvakanja, odnosno za pripremanje hrane

25.12.2024.

Nauka koja proučava uticaj ekoloških faktora na zdravlje i produkciju životinja zove se zoohigijena. Sa

24.12.2024.

Prostirka za goveda je izuzetno značajna ,zato što obezbeđuje dobro dobro zdravlje vimena, sprečava povrede

23.12.2024.

Kianina je pre izvesnog vremena uvežena i u naš kraj. Pošto je kod nas ona

17.12.2024.

Vrednost jaradi i koza za klanje zavisi od rase i uhranjenosti. Ako imamo u vidu

Reklamni prostor

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca