Stočarstvo

Stočarstvo je jedna od dve osnovne grane poljoprivrede koja se bavi uzgojem domaćih životinja u svrhu dobijanja proizvoda i sirovina za ljudsku upotrebu (hrana, koža, vuna, perje). Kako se „stokom“ uglavnom smatraju goveda, ovce, koze i svinje, stočarstvo u užem smislu bi označavalo uzgoj ovih životinja.

03.01.2025.

Crni luk se odlikuje malim potrebama za toplotom, a pri tom vrlo brzo obrazuje listove, što omogućuje njegovo uspešno gajenje

03.01.2025.

Uspeh u prezimljavanju ovaca i koza zavisi od najviše od kvaliteta pripremljene hrane i njenog pravilnog korišćenja. U toku zimskog

31.12.2024.

Dezinfekcija posle muže treba da doprinese sprečavanju pojave mastitisa. Smatra se da je efekat dezinficijensa na nivou stada zadovoljavajući ukoliko

30.12.2024.

Sjagnjene ovce ekstenzivnog i poluintenzivnog ovčarenja se stave u boks za jagnjenje. Pre ulaska u boks prljavi delovi vune oko

30.12.2024.

U vreme kada se epidemije nažalost sve češće pojavljuju, dobro je prisetiti se mera i postupaka koji mogu značajno da

27.12.2024.

Zubi služe za uzimanje i sitnjenje hrane u toku procesa žvakanja, odnosno za pripremanje hrane za varenje. Prema vremenu izbijanja

25.12.2024.

Nauka koja proučava uticaj ekoloških faktora na zdravlje i produkciju životinja zove se zoohigijena. Sa većim stepenom iskorišćavanja domaćih životinja

24.12.2024.

Prostirka za goveda je izuzetno značajna ,zato što obezbeđuje dobro dobro zdravlje vimena, sprečava povrede nogu i obezbeđuje dobar kvalitet

23.12.2024.

Kianina je pre izvesnog vremena uvežena i u naš kraj. Pošto je kod nas ona skoro nepoznata evo nekoliko najvažnijih

17.12.2024.

Vrednost jaradi i koza za klanje zavisi od rase i uhranjenosti. Ako imamo u vidu da je težina koza po

Reklamni prostor

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca