Stočarstvo

Ilustracija: prasići, foto: Svetlana Kovačević

Kako prepoznati brucelozu

Hronična zarazna bolest životinja i ljudi koja se manifestuje dugotrajnom talasastom temperaturom, nekrotičnim promenama na genitalnim i drugim organima, zglobovima, ovojnicama tetiva, uglavnom praćena pobačajem.

Opširnije »
Ilustracija:Sa sajma poljoprivrede, foto: Svetlana Kovačević

Zašto treba gajiti koze

Često se koze porede s drugim vrstama domaćih životinja, ne samo po izgledu i ponašanju nego i po efikasnosti u određenoj proizvodnji, najviše po proizvodnji

Opširnije »
Ilustracija: jarici, foto: S.K.

Jareće i kozje meso u ishrani

Zajednička karakteristika namirnica životinjskog porekla (meso, riba, jaja, mleko, proizvodi od mesa, proizvodi od mleka) jeste velika biološka vrednost koja potiče od belančevina pa je

Opširnije »
Ilustracija: svinje i prasići, foto. Svetlana Kovačević

Kako pomoći životinjama

Neumerena upotreba antibiotika u stočarstvu je veoma opasno ali probiotici na domaći način mogu pomoći uzgajivačima. Postavlja se pitanje: šta mogu proizvođači učiniti da poboljšaju

Opširnije »