Prvi korak je da staklene tegle i flaše dobro operete deterdžentom za sudove koji inače koristite.
Kad se kratko ocede, lagano ih prebrišite čistom krpom, koja ne ostavlja dlačice.
Tegle neka budu čiste, a najbolje je koristiti sasvim nove: dobro ih operite, ocedite na čistom ubrusu i neposredno pred punjenje sterilišite (u prethodno zagrejanu rernu ubacite ih na 15 minuta).
Neke domaćice ne brišu tegle, neko ostave tako, što ipak mislim da nije dobro.

Kako biste sprečili pucanje tegli pri punjenju vrućim sadržajem, pod njih stavite vlažnu krpu.
Neke domaćice sterilišu tegle u rerni, jedno 15 minuta, na temperatuti od 100 °C.
Drage domaćice ono što ste pripremile sipajte u vruće tegle, zatvorite ih i okrenite naopako, na poklopac, da odstoje 15 minuta, pa ih okrenite, prekrijte krpom, i neka tako odstoje jedan dan.