Neki su upoznati sa činjenicom da je kora krompira zdrava, ali malo njih znaju zašto. Prilikom spremanja obroka od krompira, lekari objašnavaju da bi bilo bolje da se kora ne odstranjuje, već sve da se jede u kompletu. Kora je bogata magnezijumom, gvožđem, cinkom, vitaminom C i B, fosfatom i kalijumom. Dr Glenvil podseća da krompir sadrži više vitamina C, od pomorandže.
Ljuske od krompira su bogat izvor skroba, koji je veoma potreban ribizlama. Od njega ribizle narastu do veličine višnje.
Neka vam to postane pravilo, ne bacati ljuske od krompira, sakupljajte ih, sušite i čuvajte dok vam ne zatrebaju. Ljuske se mogu odlično sušiti na radijatorima ili prozorskim daskama. Najbolje ih je čuvati u vrećama od platna.
Mnogi nisu znali da je ljuska krompira dobra i u poljoprivredi. Evo i kako?

Celo proleće i leto zakopavajte suve ljuske oko grmova ribizle, ili ih skuvajte pa sa ohlađenom tečnošću zalivajte vaše ribizle.
Takođe ljuske od krompira možete iskoristiti kao đubrivo za kupus i krastavce. Za tu namenu suve ljuske pokvasite i napravite od njih kašicu. Kada napravite jamicu za rasađivanje, na dno sipajte malo te kašice pospite malo zemlje a onda posadite biljke.