Kod nas je sve moguće: Ide na prodaju a ne znaju čije je

PKB Korporacija iz Padinske Skele oglasila je je  prodaju 55 hektara i 87 ari zemljišta na katastarskoj opštini Komareva humka, po početnoj minimalnoj cena od 2,13 miliona evra, odnosno 3,8 evra po kvadratu

Ponude za kupovinu zemljišta podnose se do 12. aprila, a javno otvaranje je 19. aprila.

Na toj parceli, kako je navedeno u oglasu, nalazi se 39 objekata koji nisu u vlasništvu i državini PKB Korporacije i za koje nije utvrđen vlasnik.

Kako Beta saznaje reč je o zemljištu na kome se nalazi sportski centar „Kovilovo“ koje je taj poljoprivredni kombinat svojevremeno ustupio Streljačkom savezu Srbije za leteće mete.

PKB Korporacija je firma koja je ostala u državnom vlasništvu posle privatizacije PKB-a i četiri zavisna društava koje je kupila Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vršilac dužnosti direktora PKB Korporacije Momčilo Joković rekao je da je doneta odluka da se taj sportski centar proda u okviru razgraničenja sa imovinom koju je od PKB korporacije kupila Al Dahra.

„Doneta je odluka o prodaji zemljišta u katastarskoj opštini Komareva humka u okviru razgraničenja imovine sa Al Dahrom“, rekao je Joković i dodao da taj sportski centar u poslednje vreme nije izdavan u zakup.

Na pitanje čiji su objekti Joković je rekao da ne zna.

AL Dahri, kako su tvrdili u Ministarstvu privrede, nije prodata celokupna imovine PKB Korporacije već su ostale neke izdvojene parcele, a kako je najavljivano ukupno oko deset hiljada hektara. Al Dahri je prodato 16.785 hektara za 105 miliona evra.

Međutim, kako je navedeno u istraživanju Insajdera, 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta Al Dahra je platila 80 miliona evra, odnosno oko 4700 evra po hektaru.  PKB sada prodaje hektar zemljišta po početnoj ceni čak osam puta višoj – 38.700 evra.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

06.10.2023.

Kompanija Al Dahra pokreće Agro biznis školu ko može da se prijavi

27.05.2022.

VEČE ŠAMPIONA APSOLUTNI LIDER KVALITETA 89. MEĐUNARODNOG POLJOPRIVREDNOG SAJMA

19.04.2022.

Do kraja godine još 25 miliona u razvoj proizvodnje

31.12.2021.

Prodaja hrane preko interneta

07.07.2020.

Kako da prodate med

09.04.2020.

Prodaja „viška“ pčela

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca