Važan međunarodni forum uskoro u Beogradu

Ilustracija: logo-with-the-dates, izvor: https://www.fruitnetforumsee.com/
Ilustracija: logo-with-the-dates, izvor: https://www.fruitnetforumsee.com/

Vodeći međunarodni proizvođači svežeg voća i povrća će se okupiti u Beogradu 6. i 7. Novembra,  povodom Fruitnet foruma za jugoistočnu Evropu, da bi identifikovali nove mogućnosti za region u oblasti investicija, poljoprivrednih sorti, tehnologija, tržišta i saradnje. Fruitnet forum za jugoistočnu Evropu, jedan od glavnih međunarodnih događaja umrežavanja u oblasti industrije svežeg voća i povrća.

Povrh toga što će se fokusirati na nove strategije za privlačenje investicija, promovisanje saradnje, poboljšanje kvaliteta i proboj na nova tržišta, događaj ove godine će takođe uključivati i B2B Café, koji će delegatima dati mogućnost za sastanke i diskusije sa međunarodnim kupcima iz kompanija Tesco, Asda-Walmart i Carrefour, između ostalih.

Ovogodišnji događaj će se naročito baviti sektorom bobičastog voća, pa će Hans Liekens iz kompanije Fall Creek Farm & Nursery, sa sedištem u SAD-u, govoriti o razvoju najboljih sorti borovnica, a Irakly Partsvaniaiz grupe Vanrik Agro iz Gruzije će govoriti o uzbudljivom potencijalu mušmula.

S obzirom na porast potražnje, region jugoistočne Evrope poseduje ogroman potencijal za razvoj, ako uspe da prevaziđe mnoge izazove u oblastima razvoja sorti, obradi zemljišta nakon žetve, dostupnosti tržišta, sertifikaciji, radnoj snazi, pakovanju i logistici. Jedan od glavnih ciljeva Fruitnet foruma za jugoistočnu Evropu leži u produbljivanju razumevanja izazova koji postoje i, suštinski, kako se oni mogu prevazići u bliskoj budućnosti.