Dunav osiguranje na Sajmu u Vranju

Ilustracija: Predstavnici Dunav osiguranja na Radiomici, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Predstavnici Dunav osiguranja na Radiomici, foto: Svetlana Kovačević

Glavna filijala ,, Dunav osiguranja“ Vranje pokriva područije opštia Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište, Bujanovac i Preševo.  Direktor glavne filijale Dunava koja pokriva ove opštine, Boban Kostić danas je na Radionici u Vranju, istakao  da poljoprivreda strateška grana regiona i da, iako Dunav ne ostvaruje profit kod osiguranja poljoprivrede, sve više osigurava jer je svestan značaja poljoprivrede. „U poslednje tri godine ukupna fakturisana premija bila je 14 miliona dinara za 350 polisa, a iznos likvidiranih šteta dostigao je 17,5 miliona dinara po osnovu 197 zahteva. Naši planovi su povećanje poljoprivrednih površina koje se osiguravanju I zato permanentno radimo na edukaciji poljoprivrednika“, rekao je Kostić.

Ilustracija: Jugoslava Smiljkovič, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Jugoslava Smiljkovič, foto: Svetlana Kovačević

Hektar maline osigurava se za 60.000 do 80.000 dinara, šljiva između 15.000 i 30.000dinara, dok je pšenica do 5.000 dinara, rekao je Kostić i podsetio da država subvencioniše premiju osiguranja u ovom kraju 40 procenata.

Nadamo se da ćemo u narednom periodu mi kao osiguravanji, lokalna samouprava i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, koje učestvuje u regresiranju premije osiguranja sa 40 % pronaći adekvatan i uspešan model osiguranja poljoprivredne proizvodnje kao sa stanovišta osiguranika tako i sa stanovišta osiguravača i same države.

Ovom prilikom Boban Kostič je pozvao poljoprivredne proizvođače da posete njihove filijale, i da se upoznaju sa paletom njihovih usluga.

 

Povezano

Iz ove kategorije

Ilustracija: ovce, foto: S.K.

Dan ovčarstva

Udruženje odgajivača ovaca Srbije 15.maja 2021.godine organizuje prvi „Dan ovčarstva 2021“. Manifestacija će se održati

Opširnije »