Mladenovački pčelari pokazali solidarnost

Ilustracija: med, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: med, foto: Domaćinska kuća

Društvo pčelara „Kosmaj“ iz Mladenovca doniralo je gradskoj opštini Mladenovac svoje proizvode. Ideja mladenovačkih pčelara je da Štab za vanredne situacije gradske opštine Mladenovac pokloni ove zdrave proizvode osobama koje spadaju u rizičnu kategoriju ili su izloženi povećanom riziku od zaraze. U ime Društva pčelara „Kosmaj“, 57 kilograma meda i 71 bočicu propolis kapi, predstavnicima gradske opštine Mladenovac uručio je pčelar, Igor Stanković.

„Ovu incijativu pokrenuo je Savez pčelarskih organizacija Srbije sa željom da u teškim trenucima pokažemo solidarnost. Kako je poznato da pčelinji proizvodi imaju pozitivan uticaj na jačanje imuniteta, ovom akcijom smo želeli da damo skroman doprinos borbi protiv širenja virusa,“ rekao je Stanković.

U ime gradske opštine Mladenovac proizvode je primio član operativno – tehničkog tima Štaba za vanredne situacije, Stefan Ivanović.

Ivanović se ovom prilikom zahvalio pčelarima na humanom gestu i rekao da će med i propolis kapi biti uručeni mladenovačkoj Bolnici i Domu zdravlja, odnosno medicinskim radnicima ovih ustanova koji su u prvim linijama borbe protiv virusa.

„Zdravstveni radnici koji su angažovani u privremenoj bolnici na Beogradksom sajmu, zaposleni u Hitnoj službi, ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije, stomatologiji, svakodnevno su izloženi rizicima, a njihova beskompromisna odlučnost da brinu o zdravlju svakog od nas je za neizmerno poštovanje i zahvalnost“, rekao je Ivanović.

 

Povezano