Obavezno čitajte deklaraciju, ko zna šta jedemo

Ilustracija: virsle, foto: pixabay
Ilustracija: virsle, foto: pixabay

Izgledaju kao viršle, i upakovane su kao viršle – ali to nisu. Pošto ih je proizvođač napravio od nekvalitetnijeg mehanički separisanog mesa, na pakovanju nije pisalo da su to viršle, ali nije navedeno ni da su kobasice, prenosi RTS.

-Izbacili su samo taj naziv viršla, a stavili su u proizvod nešto što vas asocira i što vas upućuje da kupujete taj proizvod koji ste do sada kupovali, tako da su iskoristili stare navike potrošača, navodi Nikica Jovanović, pravni savetnik Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

Bilo je i proizvođača koji su u nazivu proizvoda zadržali „viršle“, a proizvodili su po receptu mimo zakona. Zato je veterinarska inspekcija izašla na teren.

-Dobili smo informacije da je greškom iskorišćeno pakovanje koje je bilo namenjeno za prethodnu turu, tj. od onda kada je važio stari pravilnik o kvalitetu mesa i proizvoda od mesa, tako da će oni po naredbi veterinarske inspekcije sve količine sporno deklarisanog proizvoda povući sa tržišta, ističe Zoran Ivanović, načelnik Veterinarske inspekcije.

Iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije apeluju na kupce da obavezno čitaju deklaracije.

Povezano