Karlovačka vinska idila

U Sremskim Karlovcima će od 11. do 12. decembra biti održana manifestacija „Karlovačka vinska idila“.

Na Trgu Branka Radičevića biće organizovana izložba i degustacija vina, kao i muzički program, ali i recitovanje poezije. U svečanoj sali zgrade Opštine biće upriličena predavanja, predstave, koncerti, radionice i prijemi.

Vinski događaj “Karlovačka vinska idila” zamišljen je kao privredno-turistički promotivni događaj kojim se učesnicima omogućava da publici prezentuju svoja vina i gastro proizvode, ali i dešavanje kojim bi se povećala vidljivost značaja Sremskih Karlovaca za razvoj vinarstva u Srbiji.

Sa bogatom vinskom istorijom, koja seže do rimskog cara Probusa, ali i velikim značajem koje je razvoj vinogradarstva i trgovina ovim nektarom imala za razvoj ukupnog društvenog i privrednog života na ovim prostorima, ovo mesto nedvosmisleno se može smatrati kolevkom vina u Srbiji.

Ovaj događaj je deo manifestacije Karlovačka berba grožđa 2021, koja zbog vanredne situacije sa širenjem virusa covid-19 nije održana u septembru. Dok novo vino drema u bačvama, posetioci će imati priliku da sa dragim ljudima podelite utiske o Portugizeru, Grašcu, Sili, Probusu i svi drugim starim i novim, domaćim i svetskim sortama koje će karlovačke vinarije i podrumi izneti pred njih. Uz vino, zamirisaće i ukusni zalogaji, a biće i pesme i muzike koja dušu greje.

Povezano

Iz ove kategorije